mobilny.net.pl napisał/a:Sprawdź adresy 192.168.1.1 lub 192.168.192.1 - nawet, jak antena jest w Bridge (a tak jest fabrycznie) to i tak do strony powinieneś mieć dostęp.
Piszę te instrukcje, ale chyba nikt nie czyta
https://routery.pl/?cat=234
Przeczytałem
U mojej sztuce WAN był ustawiony na 192.168.0.10. Na początku był dostęp do GUI, w dniu jak instalowałem to przestał być osiągalny. Ponieważ miałem rozstawione wypożyczone rusztowanie, które musiałem zwrócić, a internet działał to nie wnikałem w to. Jak będę miał fizyczny dostęp do tej instalacji to sprawdzę ponownie - może mu się odmieniło po czasie.
Przy okazji - na alle zauważyłem są same modemy Nokia. Czy są jakieś działające po zwrotach? Zastanawiam się nad jedną sztuką w celu testu w innej lokalizacji.
escobarpl napisał/a:Odstęp pomiędzy anteną tv a modem jest około 50 cm. Zakupiłem w podanej przez Ciebie cenie.
Jeśli masz możliwość odsunięcia to proszę zrób to i sprawdź. Najlepiej tymczasowo zamontuj w innej lokalizacji. Antena UHF może, choć nie musi mieć wpływu na dziwne zachowanie modemu. Co prawda w Polsce nie mam jeszcze LTE700 ale za to jest LTE420 dla służb (najbliższy Ciebie w Gorzowie przy Przemysłowej).