Odp: Zmiany w wydaniu OpenWrt 23.05
Albo w ten albo w następny weekend będą.
obrazy będą w ten czy kolejny ?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → Zmiany w wydaniu OpenWrt 23.05
Strony Poprzednia 1 … 31 32 33 34 35 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Albo w ten albo w następny weekend będą.
obrazy będą w ten czy kolejny ?
Jest jedna CVE w dropbear które ponoć nie jest groźna, ale może warta załatania. I nie wiem czy to wprowadzą czy nie.
oczywiście ,zrobisz to co uważasz za słuszne
Cezary, dorobiłem temperatury do sysinfo dla filogic na podstawie Twoich skryptów z x86. Dorzucisz do obrazów?
#!/bin/sh
T=""
F=/sys/class/hwmon/hwmon*
for f in $F; do
[ -e $f ] || continue
[ -e $f/name ] && NAME=$(cat $f/name)
if [ -n "$NAME" ]; then
case "$NAME" in
k10temp|coretemp|armada_thermal|cpu_thermal)
for i in $f/temp*_input; do
[ -n "$T" ] && T="$T, "
T="$T"$(awk '{if ($1 == 0){printf ""}else{printf "%.2f C", $1/1000}}' $i 2>/dev/null)
done
;;
esac
fi
done
[ -n "$T" ] && echo "CPU temp: $T"
exit 0#!/bin/sh
T=""
F=/sys/class/hwmon/hwmon*
for f in $F; do
[ -e $f ] || continue
[ -e $f/name ] && NAME=$(cat $f/name)
if [ -n "$NAME" ]; then
case "$NAME" in
ath10k_hwmon|mt7915_phy*)
[ -n "$T" ] && T="$T, "
T="$T"$(awk '{if ($1 == 0){printf ""}else{printf "%.2f C", $1/1000}}' $f/temp1_input 2>/dev/null)
;;
esac
fi
done
[ -n "$T" ] && echo "Wi-Fi chip temp: $T"
exit 0Poprawiłem skrypty, dzięki.
Poprawiłem skrypty, dzięki.
Są jeszcze w kupie urządzeń "mt7615_phy*". Zobaczyłem to w ea7500v2. Można by też dorzucić do ramipsa z tym dodatkiem.
Dzięki za skrypt, działa też z moimi Archer C7 v5 więc i tu możnaby dorzucić (bo nie ma) do urządzeń ath79 z ath10k_hwmon, dodatkowo sprawdziłem i z Totolink X5000R z mt7915 również działa i wyświetla temperatury. Na meraki mr33 skrypt jest już od razu w obrazie.
Jest jedna CVE w dropbear które ponoć nie jest groźna, ale może warta załatania. I nie wiem czy to wprowadzą czy nie.
Budują się. Chodziło mi o to: https://github.com/openwrt/openwrt/pull/16227 ale nie garną się do tego, więc leci budowa tak jak jest.
Cezary napisał/a:OK, wrzucę. Będzie wraz z następnymi buildami.
Dzięki, kiedy planujesz najbliższe wydanie?
Masz https://dl.eko.one.pl/firmware/?version … outdoor-v1
Królik napisał/a:Cezary napisał/a:OK, wrzucę. Będzie wraz z następnymi buildami.
Dzięki, kiedy planujesz najbliższe wydanie?
Działa, dziękuję. ![]()
adblock wypadł na stałe?
Zależy od architektury. Dla ath79/generic i ramipsów nie dodaje, bo tam jest pełno routerów z 8MB flash które juz nie chciały się kompilować.
Cezary a skoro zwolniło się miejsce na ramips/mt7621 to może by dodać coś dla Asusa Rt-ax53u?
Zawsze po update muszę ręcznie dogrywać Stubby (chyba że jest jakaś alternatywa) oraz cloudflare dla ddns ![]()
A i znowu Tailscale nie skompilowalo się? Bo nie wyszukuje mi go.
Używaj backupandrestore, będziesz po instalacji mógł jednym poleceniem odtwarzać zainstalowane pakiety.
Czyli według tego poradnika? https://eko.one.pl/?p=openwrt-backup
To okej ale nie rozwiąże mi to podstawowego problemu czyli update bez dostępu do urządzenia lokalnie ![]()
Chociaż w tej kwestii kombinuje już Aero2 i wan2 jako zapas. Jednak czy uda mi się to odpalić to nie wiem.
Wg tego: https://eko.one.pl/forum/viewtopic.php? … 51#p288751 moje obrazy mają ten pakiet.
Cezary, masz może info dlaczego serwery sysupgrade nie działają i kiedy zadziałają?
Nie, nikt takiej informacji nie ogłosił. Są tylko info od userów że nie działa od kliku dni.
Cześć, mam router MF286R, nadzorowanym upgrade robie aktualizację niestety w wersji 23.05 nie działa WIFI 5Ghz, rozłącza co chwilę, jest nieużywalne. Wersja 22.03-SNAPSHOT - r20343-4e1d1b7df0 jest w porządku. Czy jest jakiś sposób jak zaktualizować to do wydania 23.05 z pozostawieniem sterowników do karty wifi z wersji 22.03?
Instalowałeś bez zachowania ustawień?
Nie, nie ma takiej możliwości. Czasami nie ustawiłeś kanału DFS?
Tak, aktualizowane bez zachowania ustawień.
Czasami nie ustawiłeś kanału DFS?
szczerze mówiąc nie wiem co to jest, normalnie po aktualizacji po prostu przechodzę do sieci bezprzewodowych, zmieniam nazwę z OpenWRT na swoją i moje hasło i tyle:

Poniżej 52 kanału nie ma DFS, więc to nie jest problem. Trzeba szukać dalej.
Tak, aktualizowane bez zachowania ustawień.
Czasami nie ustawiłeś kanału DFS?
szczerze mówiąc nie wiem co to jest, normalnie po aktualizacji po prostu przechodzę do sieci bezprzewodowych, zmieniam nazwę z OpenWRT na swoją i moje hasło i tyle:
Ok, to pokaż logi po momencie kiedy pada radio.
Nieaktualne, to musiała być przyczyna w czymś innym, zrobiłem upgrade i już jest w porządku. Dzięki!
Strony Poprzednia 1 … 31 32 33 34 35 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → Zmiany w wydaniu OpenWrt 23.05
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc