Odp: Nowości w openwrt
Nie. Nie wszystkie platformy jeszcze przeszły na kernel 6.6 więc raczej w tym roku się nie doczekamy następnej wersji.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → Nowości w openwrt
Strony Poprzednia 1 2 3
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Nie. Nie wszystkie platformy jeszcze przeszły na kernel 6.6 więc raczej w tym roku się nie doczekamy następnej wersji.
A wiadomo coś może nt. terminu wydania wersji stabilnej OpenWRT?
Patrząc po tym jak grube zmiany są dodawane to pewnie Q4 najwcześniej. Ale pewnie @pepe2k może coś więcej powiedzieć.
On też nie wie ![]()
A jak ocenić status przejścia platformy na 6.6? Np. dla MF286D.
Chciałbym wiedzieć od kiedy warto w miarę płynnie przejść na SNAPSHOT aby było już w miarę do użytku. Póki co widziałem, że chyba brakuje ovpn (kmod-ovpn-dco, a może trzeba zmienić pakiety). Nie wszystko jestem w stanie sam wyczytać ze strzępków informacji.
Czyli ten przeskok z 6.1 na 6.6 niewiele zmieni, bo zanim nastąpi pełna migracja i wydanie wersji stabilnej to znowu główna linia kernela ucieknie o kilka wydań.
Cezary napisał/a:Nie. Nie wszystkie platformy jeszcze przeszły na kernel 6.6 więc raczej w tym roku się nie doczekamy następnej wersji.
A jak ocenić status przejścia platformy na 6.6? Np. dla MF286D.
Chciałbym wiedzieć od kiedy warto w miarę płynnie przejść na SNAPSHOT aby było już w miarę do użytku. Póki co widziałem, że chyba brakuje ovpn (kmod-ovpn-dco, a może trzeba zmienić pakiety). Nie wszystko jestem w stanie sam wyczytać ze strzępków informacji.
Nie przechodzisz na snapshota. On nie jest do normalnego użytku. Możesz się tym bawić ale co chwila coś jest psute, więc nie ma wersji na tyle stabilnej żebyś to mógł używać normalnie.
ipq40xx przeszło już na 6.6
Dopóki nie pojawi się RC kolejnego wydania to SNAPSHOT trzeba traktować wyłącznie w charakterze ciekawostki i odwiecznego placu budowy.
shevchenko1987 napisał/a:A wiadomo coś może nt. terminu wydania wersji stabilnej OpenWRT?
Patrząc po tym jak grube zmiany są dodawane to pewnie Q4 najwcześniej. Ale pewnie @pepe2k może coś więcej powiedzieć.
Mógłbyś napisać coś więcej na ten temat? ![]()
Pepe2k jest na liście developerów po prostu.
Dopóki nie pojawi się RC kolejnego wydania to SNAPSHOT trzeba traktować wyłącznie w charakterze ciekawostki i odwiecznego placu budowy.
OK, a tak z ciekawości, to ten 23.05-SNAPSHOT, którego aktualnie używam, to dokąd zmierza?
Pepe2k jest na liście developerów po prostu.
To wiem, ale bardziej mi chodziło o te grube zmiany ![]()
Do swojej śmierci
. To wersja stabilna wydania do której dokładane są poprawki znalezionych błędów. Będzie utrzymywania aż nie osiągnie statusu End-of-life, który nastąpi po wydaniu następnej wersji stabilnej.
Cezary napisał/a:Pepe2k jest na liście developerów po prostu.
To wiem, ale bardziej mi chodziło o te grube zmiany
Przeczytałeś w ogóle ten wątek? Np. zmiana opkg na apk.
Teraz już tak ![]()
Strony Poprzednia 1 2 3
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → Nowości w openwrt
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc