MateuszCOMPANY napisał/a:Sprawdzenie firmware poszło.
Niezrozumienie wynikło z tego wpisu:
ttyUSBx w zależności od tego, na którym porcie USB jest podłączony modem
Jest to modem wewnętrzny i nie ma zewnętrznego USB. Jest to interfejs USB ale wewnątrz rutera, nie masz tam fizycznie dostępu. A skoro tak, to po co o tym pisać. Jest komenda i już. Wykonać.
MateuszCOMPANY napisał/a:Jeśli już kolega włączył się w wątek to fajnie by było otrzymać odpowiedź na zadane pytanie.
Czy komenda at+fotactr=8 ma wchodzić przed czy po at+fotactr=2
Cytuję instrukcję: "Instrukcja pisana jest krok po kroku." Czyli... tak jak jest napisane .
MateuszCOMPANY napisał/a:Wczoraj kolega wyedytował post i usunął iperf3 z listy potrzebnych pakietów, które w rzeczywistości potrzebne nie były.
Dlatego wolę się upewnić czy i w tym przypadku jest wszystko OK
Było zdaje się "Potrzebne i przydatne" i było napisane "Jeżeli jesteś ciekaw... ". Ale... nie... trzeba przedyskutować.
Przesunąłem do opcjonalnych, czyli przydatnych, żeby uniknąć na przyszłość pytań, które zadałeś, nadmiernie z mojego punktu widzenia, rozkminiając każdy wymieniony w niej wątek. Skorzystało z tej instrukcji już parę osób i poprawiam co można, ale nie możemy doprowadzić do poziomu, gdzie w instrukcji będziemy tłumaczyć zupełne podstawy, czyli np. jak wykonywać instrukcje jedna po drugiej i nie pytać czy tak ma być, albo, co zrobić bo nie działa, skoro nie zrobiłem zgodnie z instrukcją, choć czytałem kilka razy.
Czytałem te Twoje pytania i nie wierzyłem, że czytamy tą samą instrukcję. Tak czy inaczej, będę poprawiał dalej wszelkie nieścisłości, jeżeli się pojawią a inni koledzy będą pewnie cierpliwie odpowiadać na pytania.
Korzystam z: MF286D; Kernel 6.12.60 r32225 i AW1000; Kernel 6.12.85 r34359
Wypełnij ankietę. Poprawiamy tłumaczenie LuCI. Szczegóły w tym poście