Odp: Sugestie-nowe opcje/poprawki/dodatki do Gargoyle PL
pepe_lodz: To tylko moja "artystyczna" wizja, stworzona aby lepiej pokazać o co mi chodzi.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → Sugestie-nowe opcje/poprawki/dodatki do Gargoyle PL
Strony Poprzednia 1 2 3 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
pepe_lodz: To tylko moja "artystyczna" wizja, stworzona aby lepiej pokazać o co mi chodzi.
Ok teraz rozumie
Ale popieram taka opcje... Może Cezary pokusi się o zmodyfikowanie tego ![]()
Nowa Opcja
Fajna funkcją w GUI byłoby tez pokazywanie informacji o połączeniu przez modem 3g/LTE jak np. siła sygnału z graficzna skalą coś jak w oryginalnym sofcie TP-LINK i np. model podłączonego modemu...
Przecież jest pakiet, który pokazuje nawet sporo więcej: http://eko.one.pl/?p=openwrt-3ginfo
No ale jest to dodatkowy pakiet a w gui wszystko zebrane wygląda zdecydowanie lepiej a nie pamiętanie portow na jakie trzeba wejść aby cos sprawdzić...
No ale jest to dodatkowy pakiet a w gui wszystko zebrane wygląda zdecydowanie lepiej a nie pamiętanie portow na jakie trzeba wejść aby cos sprawdzić...
To se zrób zakładkę w przeglądarce... po co powielać już istniejące funkcjonalności?
I na to jest sposób: robisz edycję /www/overview.sh i tam gdzie jest siła sygnału podstawiasz <a href="http://192.168.1.1:81">tu opis</a>
Tylko po każdej aktualizacji trzeba pamiętać aby zmienić ten wpis... A jakby zrobić ze 3ginfo jest zintegrowane z GUI i konfiguruje się samo pod podlaczony modem i wtedy tylko dac link pod silą sygnały jak wyżej napisałeś... Wtedy uważam ze było by fajniej... Ewentualnie zrobić 3ginfo jako dodatek możliwy do doinstalowania z poziomu GUI z konfiguracja automatyczna...
3ginfo nigdy nie było pisane z myślą o gargoyle czy luci. Miało być i jest jako niezależny projekt który możesz zainstalować niezależnie od tego czy gui jest czy nie.
No to ewentualnie dorobić w GUI Gargoyle graficzna skale zasięgu i podlaczonego modemu -model. Wiecej danych to rzeczywiście dobrze jako osobny pakiet z danymi typu nadajniki itd... Graficzna skala zasięgu byłaby ciekawa, i model modemu tez się przyda. Bo jeśli zasieg jest w % to mysle ze da się to zrobić jako skala procentowa z kolorami a nad nia model modemu 3g/LTE
Tego typu
http://obrazki.elektroda.pl/9944505100_1333227994.jpg
Może niech jeszcze zapala odpowiednią liczbę diod LED w routerze?
Zdecydowanie zbędny bajer.
od obsy: sorry pepe2k, niechcący poleciałem z edycją tego postu zamiast z quote. Wyciąłem przez to część treści.
Wiem jaki mam ale chodzi mi o dopieszczenie Gargoyle aby miało rece i nogi. Wiem ze jest masa rzeczy potrzebnych...
Wiem jaki mam ale chodzi mi o dopieszczenie Gargoyle aby miało rece i nogi. Wiem ze jest masa rzeczy potrzebnych...
Rozumiem, że zaglądasz do panelu 100 razy dziennie i ubolewasz nad brakiem kolorowego paska? ![]()
Raz jeszcze - bajery, szczególnie takie których funkcjonalność jest żadna lub jedynie powielają coś, co już istnieje (naprawdę nie potrafisz sobie wyobrazić ile to jest np. "35%", że musisz tam mieć gradientowy pasek?) to strata czasu i cennego miejsca we FLASH.
Dobra nie będę z Toba dyskutować bo jak zwykle się produkujesz i chcesz być najmądrzejszy... Podobnie jak wczoraj że wzorowałem się na Twoim kodzie motywu... Słuchaj radia to usłyszysz ogłoszenie bo je zamieściłem ![]()
Podobnie jak wczoraj że wzorowałem się na Twoim kodzie motywu...
Po prostu nie lubię jak ktoś bierze cudzą pracę i podpisuje ją wyłącznie swoim nazwiskiem, w dodatku opatrując to znakiem zastrzeżenia wszelkich praw. To jest brak wychowania i... zwykłe chamstwo ![]()
O braku wychowania to nie będę z Tobą dyskutować... A Twojego kodu użyłem ale dużo dodałem i zmieniłem...i chcąc uzyskać efekt inaczej nie można postąpić ale myśl co chcesz trzeba było zrobić taki motyw jak mój to bym go nie robił...Ale od Ciebie pomocy nigdy nie uzyska się bo twierdzisz ze nauka kosztuje... Proste.
Dobra ten temat jednak jest po coś innego więc zbędna dyskusja.
A Twojego kodu użyłem ale dużo dodałem i zmieniłem...i chcąc uzyskać efekt inaczej nie można postąpić ale myśl co chcesz trzeba było zrobić taki motyw jak mój to bym go nie robił...
Gdybyś był dobrze wychowany, to nie tylko udostępniłbyś swoją modyfikację na otwartej lub zerowej licencji (tak jak ja to zrobiłem), ale wspomniałbyś, że Twoja praca bazuje na mojej. Ja tego nie wymagam, ale jak ktoś mi pisze, że tak naprawdę niewiele wykorzystał mojej pracy i to jest w gruncie rzeczy tylko jego praca, a widzę na drugim ekranie porównanie jednego i drugiego kodu wskazującego na bardzo wysoką zgodność... to mi się to po prostu nie podoba.
Jak korzystasz ze wspólnego dobra, to szanuj ludzi, dzięki którym ono powstało, bo inaczej nie miałbyś ani OpenWrt, ani Gargoyle i wielu wielu innych rzeczy, z których korzystasz na co dzień.
Ale od Ciebie pomocy nigdy nie uzyska się bo twierdzisz ze nauka kosztuje... Proste.
I co jest złego w tym stwierdzeniu? Niby z jakiej racji mam poświęcać swój cenny czas na szkolenie Cię od podstaw z CSS? Mało to masz materiałów w sieci żeby samemu się tego nauczyć? A... zaraz, tu jest problem! Za leniwy jesteś! ![]()
Prośba o pomoc, a wymuszanie na kimś poświęcania czasu na pisanie gotowych rozwiązań, to nie jest to samo, mój drogi! Może nie zauważyłeś, ale akurat na tym forum, w porównaniu do Ciebie, to ja udzielam pomocy. A Ty, w mojej opinii, jesteś tzw. pijawką... większość Twoich tematów zawiera zwroty typu "chciałbym", "mam problem", "nie wiem jak", "czy ktoś mi to skonfiguruje", "coś nie działa mi", "Co robić PILNE!!!" itd.
Nigdy nie napisałem na żadnym forum "napiszesz mi jak zrobić X lub Y, bo mi się nie chce czytać i tego zrozumieć", zawsze najpierw poświęciłem czas na samodzielne zdobycie wiedzy, za darmo lub płacąc za nią w takiej czy innej formie (szkolenia, literatura fachowa itd.) i wymagam tego samego od innych - jak Ci się to nie podoba, to na drzewo lub całuj stopy innym, żeby zrobili Ci to, czego sam nie potrafisz, albo jesteś zbyt leniwy na to żeby wchłonąć trochę darmowej, ogólnodostępnej, w dodatku w wielu językach, w tym po polsku, wiedzy.
Cytacik, w dodatku z dzisiaj, na potwierdzenie moich słów:
A dasz rade zapodac jakas instrukcje jak po kolei to zrobic poleceniami...? Nie znam linuxa wlasciwie wogole... A dla Ciebie to wiem ze pikus.
Nawet juz mi sie nie chce komentowac Twoich tekstow... bo temat jest od czegos innego.masz problem pisz do mnie na priv.
Pozdro
Nowa opcja
Cezary czy jest szansa dorobienia w Harmonogramie WI-FI kolorystyki napisów przy status interfejsu radiowego ?
Aby napis WŁĄCZONY był wyświetlany na zielono a napis WYŁACZONY na czerwono. Tak jak jest to chyba przy dodatku LOGI ze zapisywanie logów jest teraz i napis URUCHOMIONE jest zielony... Mały dodatek ale myślę ze poprawiający estetykę.
Nowa opcja
Cezary czy jest szansa dorobienia w Harmonogramie WI-FI kolorystyki napisów przy status interfejsu radiowego ?
Aby napis WŁĄCZONY był wyświetlany na zielono a napis WYŁACZONY na czerwono. Tak jak jest to chyba przy dodatku LOGI ze zapisywanie logów jest teraz i napis URUCHOMIONE jest zielony... Mały dodatek ale myślę ze poprawiający estetykę.
Tak.
Nowa opcja
Czy w dodatkach można dodać ID dla przycisku INSTALUJ i inne ID dla ODINSTALUJ ? Można by wtedy dostosowywać motyw graficzny odpowiednio...
NP
Instaluj = ID: install_button
Odinstaluj = ID: uninstall_button
Nowa opcja
Czy w dodatkach można dodać ID dla przycisku INSTALUJ i inne ID dla ODINSTALUJ ? Można by wtedy dostosowywać motyw graficzny odpowiednio...
NP
Odinstaluj = ID: uninstall_button
NIE ID! Poczytaj sobie o atrybucie ID w HTML. Mała podpowiedź: jak sam skrót wskazuje, atrybut ten powinien zawierać unikalny identyfikator elementu w skali całego dokumentu DOM.
Czy tylko ja mam wrażenie, że zgłaszasz poprawki pod swój motyw? ![]()
pepe_lodz napisał/a:Nowa opcja
Aby napis WŁĄCZONY był wyświetlany na zielono a napis WYŁACZONY na czerwono. Tak jak jest to chyba przy dodatku LOGI ze zapisywanie logów jest teraz i napis URUCHOMIONE jest zielony... Mały dodatek ale myślę ze poprawiający estetykę.Tak.
To będę wdzięczny za dorobienie tego w nowej najbliższej wersji...jeśli to nie sprawi problemu.
Czy nowe wersje zawsze wypuszczasz co sobota czy to nie jest reguła ?
I czy jeśli wiem jak dorobić ID do przycisku i dorobie to w odpowiednim pliku to czy mogę taki plik podsyłać do Ciebie z prośba o wprowadzenie go w najbliższej wersji i jeśli uznasz go ze jest poprawnie dorobione ID ? Bo ucze się dopiero i nie wszędzie mi się udaje
A dodanie ID chyba nie zmieni nic w funkcjonalności ![]()
Bo ucze się dopiero i nie wszędzie mi się udaje
A dodanie ID chyba nie zmieni nic w funkcjonalności
To najpierw się naucz, a potem zgłaszaj poprawki, bo na razie to co tutaj sugerujesz jest bez żadnego sensu.
pepe_lodz napisał/a:Nowa opcja
NP
Odinstaluj = ID: uninstall_buttonNIE ID! Poczytaj sobie o atrybucie ID w HTML. Mała podpowiedź: jak sam skrót wskazuje, atrybut ten powinien zawierać unikalny identyfikator elementu w skali całego dokumentu DOM.
Czy tylko ja mam wrażenie, że zgłaszasz poprawki pod swój motyw?
Pod swój ale w innych nie zmieni to nic. A kompilować sobie obrazu nie potrafie wiec zgłaszam do Cezarego. A pozowli to na późniejsze lepsze dostosowywanie motywów i może jeszcze innych rzeczy(o których ja nie wiem).
Ale dziękuję za podpowiedź w wolnej chwili poczytam ![]()
Wszystko wszędzie uznajesz ze nie ma sensu!
I nie wiem dlaczego nie ID skoro np. przycisk "Zapisz zmiany" ma id="save_button" ?
Strony Poprzednia 1 2 3 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → Sugestie-nowe opcje/poprawki/dodatki do Gargoyle PL
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc