26

Odp: Brak komunikacji z Routerem po aktualizacji.

Masz. Możesz sobie podbić, info  znajdziesz w wątku o mf286d.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

27

Udało się wink Dzięki smile
https://i.ibb.co/NdkgmJ70/sss.png

28

To chyba był główny powód rozłączania internetu, w sensie stary fw modemu, bo od rana w dzienniku watchdog nie ma żadnych problemów, a internet się nie rozłącza smile

29

Ta aktualizacja, która zrobiłem z poziomu UI, która zablokowała mi dostęp do routera finalnie wyszła mi na dobre. W sensie. Mam ten modem już prawie 4 lata. Na fabrycznym fw działał, ale nie miałem możliwości wybierania pasm, dlatego wgralem OpenWrt i od tamtej pory miałem problemy z zawieszaniem/rozłączaniem internetu. Średnio dwa razy na dobę musiałem resetować modem. Rozłączał się z lte i wyskakiwał błąd. Po wgraniu obrazu i aktualizacji fw modemu mija już 2 doba i wszystko działa bez żadnego błędu, zawieszania etc. Dołożyłem spowrotem mój przedłużacz 12v do zasilacza, który jakiś czas temu usunąłem za radą kolegów z forum i nadal działa. big_smile Czasem warto coś "zepsuć" big_smile Jeszcze raz dziękuję za pomoc i cierpliwość smile Pozdrawiam smile

30

Ciekawa obserwacja z tym modemem w wersji 02. Pamiętam, że codziennie rano musiałem restartować ten modem, bo się wieszał. Czyli warto mieć B012.
...Gratuluję wytrwałości.

Korzystam z: MF286D; Kernel 6.12.60 r32225 i AW1000; Kernel 6.12.94 r35323
Wypełnij ankietę. Poprawiamy tłumaczenie LuCI. Szczegóły w tym poście