Odp: Brak komunikacji z Routerem po aktualizacji.
Masz. Możesz sobie podbić, info znajdziesz w wątku o mf286d.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → Brak komunikacji z Routerem po aktualizacji.
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Masz. Możesz sobie podbić, info znajdziesz w wątku o mf286d.
To chyba był główny powód rozłączania internetu, w sensie stary fw modemu, bo od rana w dzienniku watchdog nie ma żadnych problemów, a internet się nie rozłącza ![]()
Ta aktualizacja, która zrobiłem z poziomu UI, która zablokowała mi dostęp do routera finalnie wyszła mi na dobre. W sensie. Mam ten modem już prawie 4 lata. Na fabrycznym fw działał, ale nie miałem możliwości wybierania pasm, dlatego wgralem OpenWrt i od tamtej pory miałem problemy z zawieszaniem/rozłączaniem internetu. Średnio dwa razy na dobę musiałem resetować modem. Rozłączał się z lte i wyskakiwał błąd. Po wgraniu obrazu i aktualizacji fw modemu mija już 2 doba i wszystko działa bez żadnego błędu, zawieszania etc. Dołożyłem spowrotem mój przedłużacz 12v do zasilacza, który jakiś czas temu usunąłem za radą kolegów z forum i nadal działa.
Czasem warto coś "zepsuć"
Jeszcze raz dziękuję za pomoc i cierpliwość
Pozdrawiam ![]()
Ciekawa obserwacja z tym modemem w wersji 02. Pamiętam, że codziennie rano musiałem restartować ten modem, bo się wieszał. Czyli warto mieć B012.
...Gratuluję wytrwałości.
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → Brak komunikacji z Routerem po aktualizacji.
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc