ambrozy5 napisał/a:Kup jak nie masz interfejs usb ttl Ci się przyda z tym pudełkiem, albo w sumie możesz przetestować obrazy Rafala, mają najnowsze ficzery rozwojowe do wifi7.
Zamówiłem sobie ten konwerter ttl usb. Jak już przyjdzie to postaram się wgrać do nand.
Ja właśnie używam obrazów Rafała o ile o tym samym Rafale Bielawskim piszesz? Kupiłem sobie też wkładki 10Gb które sprawdzał i mówił że działają z jego obrazem openwrt. Zaczynam się jednak zastanawiać czy jego kompilacje nie mają jakiś błędów.
Wcześniej wgrałem jego kompilacje z 08.04.2025 to miałem problem z rebootem. Teraz wgrałem najnowszą kompilację Rafała z 12.04.2025 to reboot już działa ale mam problem z update.
Chciałem zrobić update adblocka do najnowszej wersji i zauważyłem że po wykonaniu opkg update dostaje na końcu:
opkg_download: Failed to download https://downloads.openwrt.org/releases/24.1 0-SNAPSHOT/packages/aarch64_cortex-a53/mtk_openwrt_feed/Packages.gz, wget return ed 8.
Nie wiem czy to jest celowe zamierzenie czy nie w jego obrazie ale mam problemy z nim.
Chyba że celowo zablokował update żeby jego driverów i innych cudów nie wywaliło?