Temat: Openwrt aktualizacja pakietów
Witam. Zaktualizowałem wszystkie pakiety na wersji openwrt24.10. Jednak męczy mnie takie okienko "firewall4 Zainstalowane | firewall (150.00 KiB) Nie zainstalowano" - Inne brakujące pakiety zainstalowałem, firewall4 też niby mam zainstalowany, ale też pisze "Nie zainstalowano". I co jak teraz jak zaktualizowałem luci i luci-app firewall i wszystkie inne pakiety do najnowszysch wersji to firewall4 nie będzie mi działać czy jak ? Ostatnia wersja jaka jest w repo openwrt to firewall4 2024.12.18~18fc0ead-r1 i taką też mam zainstalowaną bo nie ma nowszej...
Podobnie aktualizując luci-app-sqm. Doinstalowałem brakujące pakiety ale niektórych nie ma np.
xtables-nft (200.00 KiB) Nie zainstalowano lub iptables-zz-legacy Zainstalowane | iptables-nft (10.00 KiB) Nie zainstalowano
i tc-full Zainstalowane | tc-tiny Zainstalowane | tc-bpf (480.00 KiB) Nie zainstalowano
Te 2 ostatnie zainstalowałem, ale też pisze "Nie zainstalowano" i teraz nie wiem czy mi będzie działać ten sqm czy nie...Niby poleca się aktualizację pakietów bo mogą mieć poprawki bezpieczeństwa, ale jednak pojawiają się takie właśnie kwiatki....