Odp: ciemno na forum
Teraz to mogę czytać dniami i nocami to forum. Dzięki @PiotrekK.
NETGEAR Nighthawk X4S R7800 + OpenWRT 25.12.0
Netgear Nighthawk R7000 & 6400 v2 + FreshTomato
TP-Link TL-WR842ndv1 + DD-WRT
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → ciemno na forum
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Teraz to mogę czytać dniami i nocami to forum. Dzięki @PiotrekK.
Na zdrówko Wszystkim...
Niech oczy trochę odpoczną.
Macie Dark Oxygen.
Zobaczcie jak wygląda Dark Oxygen...
...No teraz to sam już nie wiem, który lepszy...
Nie wiem czy ta niebieska czcionka słabo kontrastuje, czy ja mam już coś ze wzrokiem nie tak...
Na pewno w jednym i drugim przypadku zdecydowanie lepiej się czyta posty. Jedynie to co zielone/niebieskie - kwestia dyskusyjna. Poczekaj co powiedzą inni.
P.S. teraz będzie trzeba usunąć link do ISO Minta ;-D
Na telefonie i Operze przycisk "hamburger menu" jest niewidoczny w obydwu ciemnych skórkach
Edit:
Jeszcze pole do wpisywania wiadomości ma białe tło
Edit2:
Pierwsze zdjęcie, to skórka "Oxygen dark" i tryb jasny w Operze.
Drugie zdjęcie, to skórka "Oxygen" i tryb nocny właczony w Operze.
Pełny widok po kliknięciu w miniaturki.
Jak dla mnie Jasny Oxygen z włączonym trybem nocnym w operze ładniej wygląda. No i pola do wpisywania tekstu są ciemne.
Dzięki za zwrócenie uwagi na to menu.
No a poza tym, to teraz już w ogóle "osiołkowi w żłoby dano..."... i jeszcze opera z trybem nocnym...
No a poza tym, to teraz już w ogóle "osiołkowi w żłoby dano..."... i jeszcze opera z trybem nocnym...
Widzisz, o ile świat byłby prostszy, gdyby nie wymyślili kolorowych wyświetlaczy ![]()
Po włączeniu Dark Reader w FF niebieski jest mniej intensywny i wg mnie wygląda to lepiej, ma większy kontrast. Przyciski są ciut ciemniejsze...
(...)
No i zobacz niektóre napisy z niebieskiej czcionki robi na białe i tj bardziej czytelne.
Jeśli masz możliwość to odpal FF z Dark Reader...
Dzięki Lexmark.
Podgląd FF z Dark Reader jest fajną pomocą do wypracowania optymalnej wersji kolejnej, dobrze wyglądającej niezależnie od przeglądarki.
czy tylko mi wyglądają nieostre czcionki na niebieskim?
czy tylko mi wyglądają nieostre czcionki na niebieskim?
Nie. Pisałem właśnie o tym. Wg mnie, one są za ciemne i dlatego.
Jak dasz w FF Dark Reader, to zmienia na trochę mniej intensywne i są bardziej czytelne.
Piotrek ogarnie temat i będzie git...
Nie widzę żeby ktoś wspomniał ale w wersji mobilnej bynajmniej na chrome w dark eko/oxygen menu jest niewidoczne w sensie albo jest na przeźroczyste albo guzik menu ma ten sam kolor co tlo
Nie widzę żeby ktoś wspomniał ale w wersji mobilnej bynajmniej na chrome w dark eko/oxygen menu jest niewidoczne w sensie albo jest na przeźroczyste albo guzik menu ma ten sam kolor co tlo
Faktycznie problem jest
https://i.imgur.com/uDYLYP7.jpeg
batorencjusz napisał/a:Nie widzę żeby ktoś wspomniał ale w wersji mobilnej bynajmniej na chrome w dark eko/oxygen menu jest niewidoczne w sensie albo jest na przeźroczyste albo guzik menu ma ten sam kolor co tlo
Faktycznie problem jest
Tak, menu działa po naciśnięciu jasnej belki ale nie widać hamburgera i napisów. Już poprawiłem, ale nie wysłałem do Cezarego.
Zbieram jeszcze uwagi i wprowadzam inne poprawki. Podeślę niebawem.
Poprawiasz oba Dark czy jedno wyrzucamy?
batorencjusz napisał/a:Nie widzę żeby ktoś wspomniał ale w wersji mobilnej bynajmniej na chrome w dark eko/oxygen menu jest niewidoczne w sensie albo jest na przeźroczyste albo guzik menu ma ten sam kolor co tlo
Faktycznie problem jest
Nie zauważyłem, podczas korzystania z Dark Reader, zmienia domyślnie niektóre czcionki i kolory i te są normalnie widoczne.
Wg mnie, gdybyś @PiotrekK zrobił taki styl, jak po Dark Reader, to byłby fajny efekt, ale to moje subiektywne zdanie.
ambrozy5 napisał/a:batorencjusz napisał/a:Nie widzę żeby ktoś wspomniał ale w wersji mobilnej bynajmniej na chrome w dark eko/oxygen menu jest niewidoczne w sensie albo jest na przeźroczyste albo guzik menu ma ten sam kolor co tlo
Faktycznie problem jest
https://i.imgur.com/uDYLYP7.jpegNie zauważyłem, podczas korzystania z Dark Reader, zmienia domyślnie niektóre czcionki i kolory i te są normalnie widoczne.
Wg mnie, gdybyś @PiotrekK zrobił taki styl, jak po Dark Reader, to byłby fajny efekt, ale to moje subiektywne zdanie.
Właśnie tak robię, i będzie wtedy wersja trzecia.
@Cezary, zobaczymy co i jak wyjdzie. Wtedy zadecydujemy co zostawić.
Gdy się wylogowałem z forum zostałem oświecony przez biel. Może z czasem i te jasności da się wygasić.
Bo domyślnym stylem jest ten zielony. Nie da się wszystkim zrobić dobrze i styl musiał by reagować na ustawienia systemowe środowiska, bo jak jesteś wylogowany i anonimowy to nie masz wpływu na co to engine wyświetla.
Bo domyślnym stylem jest ten zielony. Nie da się wszystkim zrobić dobrze i styl musiał by reagować na ustawienia systemowe środowiska, bo jak jesteś wylogowany i anonimowy to nie masz wpływu na co to engine wyświetla.
Wiem, wiem. Na razie jest super, że na forum jest ciemna opcja.
A może dało by radę na dole umieścić przełącznik wyboru wyglądu: ciemny/jasny nie tylko dla zalogowanych ale wszystkich odwiedzających?
Np tak jak na przykładowym forum. Na dole strony z rozwijanego menu jest kilka motywów do wyboru (dla niezalogowanych również).
https://forums.lyrion.org/
Czyli to musiało by się w cookie ustawiać, bo nie może to być domyślna opcja dla wszystkich.
Tak czy siak - wymaga to przeróbki engine forum, więc odpada.
Czyli to musiało by się w cookie ustawiać, bo nie może to być domyślna opcja dla wszystkich.
Tak czy siak - wymaga to przeróbki engine forum, więc odpada.
A ten taki plugin co wykrywa ustawienia przeglądarki i sam zmienia ciemny/jasny?
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → ciemno na forum
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc