Odp: Zmiany w wydaniu OpenWrt 23.05
Wczoraj zmienili, wiec tak, na dziś jest to taka wersja dla wszystkich platform dla 23.05-snapshot. kiedy się przebudują to pewnie parę dni minie.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → Zmiany w wydaniu OpenWrt 23.05
Strony Poprzednia 1 … 28 29 30 31 32 … 35 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Wczoraj zmienili, wiec tak, na dziś jest to taka wersja dla wszystkich platform dla 23.05-snapshot. kiedy się przebudują to pewnie parę dni minie.
Mogli by wszystko już przenieść na 6.x ...
Jest coś istotnego co wprowadza kernel 6.x?
Jest coś istotnego co wprowadza kernel 6.x?
Z punktu widzenia openwrt - praktycznie nie. Z punktu widzenia samego rozwoju kernela: https://www.omgubuntu.co.uk/2022/10/lin … w-features i setki innych linków.
Nowy kernel zawsze spoko, ale marzy mi się nowa wersja LuCI, która byłaby w końcu przystosowana do realiów obecnych interfejsów ![]()
Nowa wersja kernela już się pojawiła.
A propos LuCI, używam BootstrapDark i jest całkiem spoko, choć brakuje pewnie pełnej funkcjonalności dostępnej z terminala, i to bym poprawiał w pierwszej kolejności.
Nowy kernel zawsze spoko, ale marzy mi się nowa wersja LuCI, która byłaby w końcu przystosowana do realiów obecnych interfejsów
Ktoś kto siedzi w html/css i nowych technologiach webowych zainteresowany jest zrobieniem nowego motywu do luci?
A jest szansa na dodanie Argon theme do Twoich wydań?
https://forum.openwrt.org/t/theme-argon … ead/122457
Standardowo do obrazów? Nie. Raz że to sprawa indywidualna czy ktoś chce używać takiego motywu czy nie i zawsze może sobie zainstalować a drugie - obrazy dla niektórych routerów są już tak dopchane że dołożenie czegokolwiek spowoduje że przestaną się już generować z powodu przekroczenia wielkości. Szczególnie dla routerów które mają jeszcze 8MB flash.
No to chociaż dodać do repo, żeby można było doinstalować?
A nie możesz? Masz rozpisaną pełną instrukcję co trzeba zrobić żeby to zainstalować.
No nie wiem w sumie na co czekają. Niech to wciągają skoro mają taki zamiar.
EDIT: kilka rzeczy wrzucono, ale nadal to nie cała lista.
Lista się raczej nie skraca. Dużo już zrobili ale lista nadal stoi na 14.
Planujesz nowe wydania czy czekasz jeszcze na coś ciekawego z ich strony?
Chciałbym żeby w końcu zaznaczyli następne wydanie stabilne, bo to będzie oznaczało że zakończyli wrzucanie poprawek, przynajmniej na chwilę.
I mamy oznaczone następny release wydania stabilnego. Tym samym uznaję, że jak coś miało być dodane to włączyli, więc szybkie testy i za tydzień - dwa będą moje nowe obrazy.
Firmware selector już udostępnia 23.05.4, a 23.05-SNAPHOT jeszcze nie widzi r24012
Buildery miały wyższy priorytet dla wydania, to ze snapshotu leży/leżało w dole kolejki ponoć.
Plandeka na Żuku luźna, więc poczekamy
;-) @shevchenko1987
Pewnie, że poczekamy ![]()
Ja to i tak bym wolał dostać już RC wersji 24.xx niż kolejną stabilkę 23.05 ![]()
Oby plandeka wytrzymała do ...wersji 24.xx![]()
Będzie ciężko, ale może da radę ![]()
Buildery miały wyższy priorytet dla wydania, to ze snapshotu leży/leżało w dole kolejki ponoć.
Dzisiaj w nocy serwery OpenWRT attended sysupgrade były niedostępne. Już działają, ale nadal nie można pobrać nowej kompilacji SNAPSHOT.
auc nie działało od kilku dni, ale już dzisiaj można pobrać 23.05-SNAPSHOT - r24014-76a0c2932c
Od wczoraj wyskakuje błąd podczas próby wyszukania obrazu przez Attended.... (Oficjalny openWRT).
Trzeba cierpliwie poczekać, aż wyrośnie z chorób wieku dziecięcego....
Pozdrawiam
Od wczoraj wyskakuje błąd podczas próby wyszukania obrazu przez Attended.... (Oficjalny openWRT).
Trzeba cierpliwie poczekać, aż wyrośnie z chorób wieku dziecięcego....Pozdrawiam
u mnie to samo, od 2 dni attended sysupgrade nie chodzi
Małe info było chyba na forum openwrt, przerabiają coś w nim.
@Cezary - kompilujesz?
Strony Poprzednia 1 … 28 29 30 31 32 … 35 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → Zmiany w wydaniu OpenWrt 23.05
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc