Temat: Jaki router z kartą sim?
Witam Wszystkich. Jaki router z kartą SIM wybrać? Zależy mi ,żeby był bez sim-locka. Co polecacie? Przepraszam jeśli zły dział, proszę o przeniesienie
Co sądzicie o tym?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Sprzęt / Hardware → Jaki router z kartą sim?
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Witam Wszystkich. Jaki router z kartą SIM wybrać? Zależy mi ,żeby był bez sim-locka. Co polecacie? Przepraszam jeśli zły dział, proszę o przeniesienie
Co sądzicie o tym?
Na tym nie działa openwrt, wiec sprzęt się nie nadaje. Nikt chyba obecnie nie zakłada simlockow. Kup zte mf286d i wygraj openwrt.
Kolega nic napisał o wymaganiach, ale jak wskazuje ruter z 5G jako przykład, to MF286D ma tylko 4G.
Ja też polecam MF286D pod OpenWRT, bo jest bardzo dobrze wyposażony.
Natomiast warto się zastanowić czego się chce i przejrzeć tą stronę:
https://eko.one.pl/routerdatabase/
Dlaczego polecasz ten router? Czy coś z 5g nie było by lepsze? Co mi da Open WRT? Lubię openwrt ale co zmieni wgranie open wrt do tego routera? Chciałbym kartę z play 100gb wrzucić.
Bo to forum jest o openwrt. Jeżeli szukasz po prostu routera to złe forum wybrałeś i np takie bez-kabli.pl będzie lepsze.
Openwrt daje ci możliwość dostosowania systemu pod swoje wymagania. Routery z 5g pod openwrt też są.
Na tym nie działa openwrt....
Jest duża szansa ,że w środku jest IPQ5018 , i że tam właśnie openwrt tam działa
Co prawda ten fork qualcomma , ale to openwrt ![]()
Jak będzie wsparcie dla IPQ50xx to będziemy rozważać taką możliwość. Choć patrząc na czas jaki jest już ipq50xx na rynku to taka przyszłość bardzo mgliście wygląda.
ipq60xx już zdaje się jest , ipq50xx też widziałem coś nieoficjalnego, więc może najwyższa pora (mój T3000 ciągle czeka
)
A co się dzieje ze wsparciem mediatek t750 ?
Chyba nic, nie widziałem żeby ktoś to na openwrt portował.
Co mi da Open WRT? Lubię openwrt ale co zmieni wgranie open wrt do tego routera? Chciałbym kartę z play 100gb wrzucić.
Dzień dobry, pozwolę się wtrącić poniewczasie. Zapytaj lepiej czego nie da ci soft fabryczny. Na swoim przykładzie powiem, że soft fabryczny w MF286D (Play/T-Mobile) to dno, 3 kilometry mułu i wodorosty (kolejność dowolna) w porównaniu do openWrt. Też mam kartę Play.
Zgadzam się z powyższym. Niedopracowany - dla tego routera to męczarnia. Czym prędzej oswabadzajcie swoje cacka...dajcie im po prostu żyć pełnią ![]()
Za to soft Nordic'a jest już w porządku, da się na nim pracować, ustawić takie agregacje jakie chcemy i sprzęt działa stabilnie jeśli ktoś nic więcej nie potrzebuje
Jednak po przejściu na OpenWRT dostajemy o wiele wiele więcej. Mi najbardziej zależało na zdalnym dostępie do jednej lokalizacji i na wiekszej ilości logów, statatystyk. Wpiąłem go pod swojego Zabbixa z użyciem Zerotier'a, monitoruje zdalnie czy nie padł. Wszystko śmiga ładnie. Polecam
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
eko.one.pl → Sprzęt / Hardware → Jaki router z kartą sim?
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc