Odp: Zmiana softu ZTE MF286D przez framework
Focus napisał/a:No to odpalasz ten B01_Play to Nordic + OpenWrt i patrzysz co się dzieje.
Zazwyczaj program jest blokowany przez firewall lub antywirus, więc zezwól na działanie tego programu lub wyłącz to co blokuje.
I niczego tam nie zmieniaj, tam już jest OpenWrt.
Musi się wyświetlić Port, Imei, Version, Connect State ... więc jak tego nie ma to nie klikaj wgrywania.Hej, próbowałem no i finalnie za 2 razem wgrał mi się ten B01 Play to Nordic, poszło 100%. Soft zte się rozłączył straciłem połączenie lan... Chciałem ustanowić nowe połączenie po lanie żeby przez putty skonfigurować openwrt ale kicha, nie przydziela IP, kabel m w lan2, brak połączenia, firewall wyłączony, antywirus wyłączony, i nic. Probowałem stałe IP ustawić i też nic. Próbowałem przywrócić ustawienia fabryczne brak reakcji.
Co jeszcze mogę zrobić aby uzyskać połączenie łan?
Moment moment no coś się dzieje za chwilę napisze...
Ok, podłączyłem zasilacz, poczekałem aż ostygnie włączam i kurcze stary soft zte. No to reset do ustawień fabrycznych i jeszcze raz update. Teraz powoli szedł pasek progres, ruter się wyłączał włączał i finalnie stanęło na 99% z komunikatem reset CPE please wait... No I czekam ale nic się nie dzieje...