jarek7714 napisał/a:eibelfranz44 napisał/a:Hej! Niestety jest kilka urządzeń, które gwiżdżą, nie tylko zasilacze! Ośmiokątny SF8008 mini ma też gwizdek czy kilka telewizorów LED Samsunga itp
Niestety tak jest wszędzie, ale oczywiście nie powinno tak być
Nie chciałbym spychać problemu na kwestie osobiste/ale jeżeli ten SF8008 mini to Octagon-to mam to urządzenie od kilku lat i nigdy nic w nim mi nie gwizdało. Ba jakieś 2-3 tygodnie temu wysypało się w nim sterowanie TV (Samsung) przez HDMI. Miałem tam wgrane OpenATV 6.4 i zrobiłem update do 7.3/doinstalowałem plugin HDMI i sprzęt się uruchamiał do 50% i restart/rozebrałem go do samej płytki, żeby zobaczyć połączenie szeregowe. W końcu już rezygnowałem i rozpocząłem pisanie e-mail do sprzedawcy Allegro który takie update ma opanowane/ ale zauważyłem że przez kilkanaście sekund jest dostępny terminal/SSH i przygotowałem polecenie odinstalowania pluginu i sprzęt ożył
. Dla dystansu proponuję YT i kabaret K2, skecz "Pechowiec".
Witam, niestety wszędzie jest kilka urządzeń z gwizdkami ale nie powinno tak być!
dzięki Octagonowi przez długi czas pracowałem dla esmos, a także tworzyłem oprogramowanie dla systemu operacyjnego Linux sx88 4k!
Moderator smokey na forum oktagonu może to również potwierdzić przy gwiżdżącym wysokim tonie w modelu SF8008 mini
ale mam tylko tuxbox Neutrino i jeśli e2, to proszę, że zbudowałem sleber dla bre2ze4k lub sam wszystko buduję, także tuxbox itp. Zobacz też mojego gita
Zawsze byłam wrażliwa na dźwięki brzęczące, brzęczące, gwiżdżące
W całym mieszkaniu nic już nie gwiżdże, zamieniam sprzęty, telewizory, zasilacze aż będzie cicho.Mam też 4 koty, więc nic nie może gwizdać
Ale są też telewizory Samsunga, zasilacze, urządzenia, które gwiżdżą, brzęczą i mają wysoki ton
Na chwilę obecną mam tylko 3x mocne 4150 i nie hałasuje bo też wymieniałem zasilacze
jest cisza
Ale nie mam już mf289f, to był raczej zły zakup, bo światłowód mamy od 1.11.Oczywiście mam włączony tryb Bridge, ale wtedy wystarczy gl.inet lub Mikrotik, a nie ma musi to być mf289f z openwrt
wszystkiego najlepszego, do zobaczenia wkrótce