Odp: ZTE MF286D - Openwrt
IceG napisał/a:Skoro robiliście aktualizacje to może na świeżo powstałby jakiś solidny poradnik jak to zrobić krok po kroku, tak bym można było go przypiąć na początek lub zrobić z niego jakiegoś pdf-a dla następnych użytkowników. Wątek się rozrasta i coraz trudniej będzie tu coś sensownego odszukać/wyszukać.
Przydałoby się zrobić aktualizację pierwszej strony to fakt.
Sam czytając pierwszą stronę pierwszy raz nie wiedziałem o co chodzi i od czego zacząć.Z perspektywy czasu wiem, że te linki na górze strony można śmiało przenieść na sam dół z wszystkimi przydatnymi linkami, nikt nie zaczyna czytania od linków.
Każdy chce wiedzieć jakie są możliwości i tam gdzie jest
"Instalacja:" dopisałbym, że "przez UART".
"Recovery fabrycznego softu:" też, że przez UART."Ściągawka z AT commands:" gdzieś niżej.
Aktualizacja pierwszej strony to chyba zadanie dla @Pawol lub @Cezary
Więc te powyższe to kosmetyka.Brakuje opcji jak to zrobić z Play to Nordic i że już wtedy można od razu wgrać OpenWrt opcją Nordic to Nordic.
W "Ściągawka jak uzdatnić modem na obrazie generic openwrt z wbudowanym luci" w mojej ocenie to jest nieporozumienie i trochę wprowadza w błąd.
Nie zrobiłem połowy rzeczy z tego co tam jest napisane.
A mając obraz od Cezarego to utworzyłem tylko WAN_QMI i po reboocie był WAN_QMI_4 oraz internet. Nawet APN nie robiłem.sms-tool, 3ginfo lite, modemband, internet-detector, mailsend nie jest potrzebne.
Nie tworzyłem /etc/config/atcmds.user i niczego tam nie wpisywałem.
Można dopisać procedurę @PiotrekK jak już ktoś ma OpenWrt to jak zaktualizować sam modem z B02 do B12.
To tak na szybko moje luźne spostrzeżenia, które wcale nie są wiążące dla kogokolwiek.
Wypełnij ankietę. Poprawiamy tłumaczenie LuCI. Szczegóły w tym poście