Odp: Zmiany w wydaniu OpenWrt 19.07
Przymierzam się na weekend. Jak nic mi się nie przydarzy to będzie.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → Zmiany w wydaniu OpenWrt 19.07
Strony Poprzednia 1 … 5 6 7 8 9 … 52 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Przymierzam się na weekend. Jak nic mi się nie przydarzy to będzie.
ciekawe co nowego się wysypie
Uroki aktualizacji
Jedne błędy są naprawiane a inne są robione
Ja chyba jestem szczęściarzem, bo na moim wndr4300 błędów brak. Od 2 miesięcy na openwrt 19.07 i wszystko działa. Stabilnie i bez lagów.
Ja chyba jestem szczęściarzem, bo na moim wndr4300 błędów brak. Od 2 miesięcy na openwrt 19.07 i wszystko działa. Stabilnie i bez lagów.
U mnie jedyne co zauważyłem to parę dni temu wyłączyłem na chwilę router a po ponownym włączeniu WiFi 5GHz niby działało ale żadne z urządzeń nie mogło się połączyć. Ponowny restart wszystko naprawił.
U mnie jedyne co zauważyłem to parę dni temu wyłączyłem na chwilę router a po ponownym włączeniu WiFi 5GHz niby działało ale żadne z urządzeń nie mogło się połączyć. Ponowny restart wszystko naprawił.
Niestety nie jestem w stanie tego sprawdzić, bo nie korzystam z 5GHz. Nie posiadam urządzeń obsługujących tą częstotliwość.
Wyłącz uhttpd i procesy typu rpcd, odhcpd/odhcpc i zobacz co będzie.
Niestety, przynajmniej raz na 12-14h. Czekam na weekend ![]()
Coś zepsuli w sysupgrade, raczej nic nie będzie z tego powodu w weekend.
W takim tempie to do grudnia tego nie wydadzą ![]()
Całe szczęście, że nie zrobiłem wczoraj updejtu, jeśli coś popsuli w sysupgrade. Z tego co czytam, to błąd występuje przy zostawieniu configu? Na czysto jest ok?
Nie, nie jest. Nie jest przeportowana jedna łatka i w ogóle nie wykonuje się aktualizacja.
Chyba już naprawili sysupgrade
Edit - teraz naprawili.
Wszystko gra i buczy. Aktualizacja udana. ![]()
Witam
Takie małe pytanko mam...
Jakie są ścieżki opkg dla mvebu?
Bo coś mi się chyba pokrzaniło poprzez "ręczne" aktualizowanie pakietów i dzisiaj zauważyłem, że mi brakuje ścieżek do repo eko1...
Próbowałem podpiąć je ręcznie wzorujac się na innym routerze ale mam błędy z podpisem;/
Jeżeli masz mój obraz to pierwotne masz w /rom/etc/opkg/distfeeds.conf
A generalnie na dziś to
https://dl.eko.one.pl/openwrt-19.07/tar … -4.14.138/
https://dl.eko.one.pl/openwrt-19.07/tar … /packages/
I reszta tutaj: https://dl.eko.one.pl/openwrt-19.07/pac … -a9_vfpv3/
LUCI wywala błąd OpenVPN
Błąd: Network device is not present
niby konfiguracja poszła zgodnie z poradnikiem, wcześniej było ok a wczoraj takie szopki. Wywalałem, konfigurowałem od nowa i dalej to samo, nie może się połączyć.
I czemu używasz luci do takich celów? Zapomnij o luci i zobacz w logach co się dzieje, ale nie że "luci wywala błąd".
nie używam luci do konfiguracji OpenVPN tylko sprawdzam w zakładce interfejsy ![]()
tylko po pierwsze nie mogę sie połączyć, a po drugie wywala taki błąd a wcześniej było, że połączone ![]()
Tym bardziej nie używaj luci do żadnej diagnostyki. Strzał w kolano na początku wyścigu.
Wszystko gra i buczy. Aktualizacja udana.
Przed chwilą skompilowałem nowy obraz openwrt-19.07-snapshot-r10505-15292501a1 na nexx wt3020f 8mb (ramips/mt7620).
Sysupgrade nie "przechodzi"
Jeżeli miałeś wgraną wersję w ciągu ostatnich paru dni to tak, właśnie na tym błąd polegał że sysupgrade nie działał. Wgraj bezpośrednio przez mtd.
To polecenie jest ok?
mtd -r write openwrt-19.07-snapshot-r10505-15292501a1-ramips-mt7620-wt3020-8M-squashfs-sysupgrade.bin firmware
marcin19883 napisał/a:Wszystko gra i buczy. Aktualizacja udana.
Przed chwilą skompilowałem nowy obraz openwrt-19.07-snapshot-r10505-15292501a1 na nexx wt3020f 8mb (ramips/mt7620).
Sysupgrade nie "przechodzi"
Ja wgrywam zawsze na czysto, bo mam skrypt ustawiający prawie wszystko
Więc nie wiem jak jest z zachowanień ustawień.
Upgrade robiłem z wersji r10353..
Tak, choć dla pewności podaj pełną ścieżkę do obrazu: mtd -r write /tmp/ openwrt-19.07-snapshot-r10505-15292501a1-ramips-mt7620-wt3020-8M-squashfs-sysupgrade.bin firmware
Tak zrobiłem, aktualizacja przeszła i jestem na nowym sofcie.....ale zobacz mój rozmiar flash-a.
Machine: Nexx WT3020 (8M)
Uptime: 0d, 00:01:26
Load: 1.74 0.54 0.19
Flash: total: 29.3MB, free: 29.2MB, used: 0%
Memory: total: 58.6MB, free: 43.0MB, used: 26%
WAN: 192.168.8.100, proto: dhcp
LAN: 192.168.4.1, leases: 0
radio0: mode: ap, ssid: wt3020f, channel: 13, conn: 0Strony Poprzednia 1 … 5 6 7 8 9 … 52 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → Zmiany w wydaniu OpenWrt 19.07
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc