Odp: NEXX WT3020H
Ale jak bym miał pakiet typowo internetowy, tzn karta SIM internet na karte to juz chyba nie rozłączy, bo w przypadku tej karty priorytetem jest internet
znów mnie rozłączyło
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → NEXX WT3020H
Strony Poprzednia 1 … 18 19 20 21 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Ale jak bym miał pakiet typowo internetowy, tzn karta SIM internet na karte to juz chyba nie rozłączy, bo w przypadku tej karty priorytetem jest internet
znów mnie rozłączyło
Ale to nie karta steruje tylko BTS. Pewnie że rozłączy. Operator ma inne priorytety niż ty
poczytaj forum bez-kabli.pl to sobie pół włosów wyrwiesz jak to czasami potrafi działać.
Odpaliłem modem 3G, zobaczymy, bede kombinował
moze jak ustawie na sztywno 3G bedzie trzymac
teraz musze ogarnac aby mógł dostac sie z zewnatrz do routera, domene w no-ip.com juz załozyłem, teraz chyba porty musze przekierowac
I wykupione stale ip u operatora. W komórkach domyślnie wszystkie porty są blokowane i nie masz możliwości zalogowania się do siebie.
No to sprawa rozwiązania
bede probował odpalic VPN od windscribe, jak nie bede sobie radził załoze wątek
Nie chcę i nie umiem się tym bawić. Jak ktoś chce to mogę oddać komuś ten router za darmo + kabel. Oczekuję tylko pokrycia kosztów wysyłki: 10 zł. jest ktoś chętny?
Uff, zapomniałem już jakie to małe jest. Pacjent dotarł, reanimowany, działa.
W jaki sposob skonfigurowac e3372 non hilink z tym routerem? Mam lede 17.01
http://eko.one.pl/?p=openwrt-3g#obsugamodemwwtrybiencm lub
http://eko.one.pl/?p=openwrt-3g#obsugam … ybierasppp
Dziękuje. Gdzie powinienem wpisac te komendy?
Przeczytaj faq na górze tej strony.
Lub ustaw sobie to w luci - sieć/wan, edycja, zmien protokół i wypełniaj dalej.
Bardzo bym jednak prosil o szczegolowa instrukcje jak uruchomic modem e3372 non hlink bo mi to nie wychodzi.
Te wszystkie komendy wpisuje przy pomocy putty (wpisuje adres routera 192.168.1.1, zaznaczone jest ssh i potem wciskam "Open", wyskakuje konsola i nastepnie wpisuje login root i potem enter (nie mam hasla)). Dalej wpisuje wszystkie komendy z tych podanych linkow (pin oczywiscie zmieniam na swoj), ale to nic nie daje.
Co robie zle?
To wpisz jeszcze
uci show network
ifstatus wan
logread
i pokaż wyniki tych poleceń. Tylko nie screeshoty z tekst sam wklej.
PS. Czemu to robisz z konsoli zamiast wyklikać to z gui? Masz luci, masz gargoyle, masz mifi. Bo mam wrażenie że zbytnio nie wiesz co robisz właściwie.
Bo mi napisales, zebym skorzystal z faq, a tam jedyne co ogarnalem odnosnie mojego problemu to to, zby skorzystac z putty. nawiasem mowiac to dziwnie to wyglada gdzie przez 3/4 faq podajesz komendy, a dopiero pod koniec tlumaczysz jak je wpisywac.
Wiec w koncu jak powinienem te komendy wpisywac?
Nie rozumiem pytania: "jak". No po prostu wpisywać. Nigdy nic w windowsie w cmd nie wpisywałeś? To jest podobnie - logujesz się i wpisujesz.
Serio, zadasz zbyt podstawowe pytania. Nie rób z konsoli, wyklikaj to sobie z gui na razie.
Dzieki za pomoc. Wgralem jedank gargoyle i udalo mi sie uruchomic internet. Mam jeszcze pytanie. Czy mozna jakos monitorowac status polaczenia (zasieg, numer nadajnika) oraz wymusic konkretne pasmo? Bo w gui niczego takiego nie znalazlem.
Status połączenia tak - zainstaluj sobie plugin 3ginfo, masz w dodatkach.
Wymusić graficznie nie, nie ma takiego pluginu, nie napisałem go. Możesz ręcznie wydając odpowiednie polecenia do modemu (szukaj syscfgex)
Znalazlem takie cos tylko kompletnie nie wiem jak to wgrac do routera https://eko.one.pl/forum/viewtopic.php? … 99#p169399
Poczytaj na googlach o edytorze vi czy nano, o tworzeniu plików w openwrt, o nadawaniu im prawa wykonywania, o końcach linii w linuksie.
W dużym skrócie:
touch /usr/bin/pasmo
chmod 755 /usr/bin/pasmo
vi /usr/bin/pasmoI wpisujesz/kopiujesz w/w zawartość. Wychodzisz z edytora (:wq). W drugiej linii masz port diagnostyczny, zmień go sobie jeżeli jest inny. Wywołanie to po prostu np. pasmo lte2600. I żebyś tylko zaraz nie napisał "zrobiłem i nie działa, co zrobiłem źle?", najpierw poczytaj o tym co napisałem wcześniej żebyś miał pojęcie co w ogóle robisz.
Dzieki. Ja jeszcze musialem dodac w skrypcie komendy
ifdown wan
ifup wan
bo mi sie modem nie chcial logowac do sieci.
Od tego masz monitor połączenia. Włącz go sobie.
Po wgraniu najnowszego LEDE od Cezarego router "nie świeci". Co ciekawe dioda zapala się po
echo '0' > /sys/devices/platform/gpio-leds/leds/wt3020:blue:power/brightnessZapomnij o lede, 18.06 używaj.
Czasami nie zrobiłeś upgrade z zachowaniem konfiguracji?
Tak, upgrade z zachowaniem konfiguracji, bo nie mam pod ręką kabla w ciężarówce. Co do 18.06 to trochę się zraziłem po pierwszych testach na NBG6817. Za jakiś czas zrobię drugie podejście.
Witam!
Chciałbym zmienić flasha na 16MB, posiadam programator ch31A. Kiedyś to robiłem w mr3420 v1, ale to było wieki temu...
Wiem, że do 16 muszę skopiować u-boot, u-boot env, factory, ale nie mogę się doszukać szczegółów. Dumpuje całość z 8 programatorem i wgrywam to 1:1 na 16?
Strony Poprzednia 1 … 18 19 20 21 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → NEXX WT3020H
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc