Temat: TP-LINK 1043nd - która wersja jest najlepsza pod dd-wrt?
Witajcie ponownie. Jestem w trakcie ogromnych dla mnie zmian w strukturze sieci. Jak pisałem wcześniej chce zrobić 3 sieci i udało mi się to opanować na moim TP-LINK 1043nd v1.8. Jednak dom mam duży i potrzebuje przedłużacza. Aktualnie sieć wygląda fatalnie i też tak działa. Router od UPC nadaje sygnał a Xiaomi A4 gigabit go przedłuża. Dlaczego to działa fatalnie? Bo UPC działa fatalnie, a Xiaomi już taki internet rozsyła dalej. Tego nie mogę podzielić lub zmodyfikować a urządzeń smarthome przybywa...
Dlatego postanowiłem się dowiedzieć jaki dobry będzie przedłużacz sygnału. Skoro mam już TP-LINK 1043, to dobrze byłoby dokupić kompatybilne urządzenie - wtedy powinno to wszystko działać dobrze. Jednak są różne wersje tego urządzenia w tym v4 gdzie pamięć jego jest większa - więc chyba i możliwości.
UPC przejdzie w tryb modemu a cała robotę będzie odwalać router 1043.
Dodam tylko że mam serwer (na własne potrzeby, nie jakieś piracenie czy coś), domoticz i chce się łączyć przez VPN - czyli jest potrzebna maszyna która ogranie to zamiast podłączonych pod nią raspbbery (już są 2), jedno do pi-hole, drugie openVPN.
Poradzcie coś.