Temat: Problem z pendrive NTFS
Posiadam router TP-Link TL-WR1043N, wgrałem na niego Gargoyle i zrobiłem z nim prawie wszystko, co się tylko da
Mam pendrive z trzema partycjami: extroot (ext 3), ram (linux swap) i na pliki (FAT32). Do tego MiniDLNA, torrenty, OpenVPN i udostępnianie partycji FAT32 jako CIFS (aby mogła być zmapowana w "Mój komputer"). SWAP i extroot montuje mi fstab (czyli ten plugin, który trzeba doinstalować) natomiast FAT32 montuje mi plugin-gargoyle-usb-storage (ten zintegrowany z systemem). Dzięki temu mam i extroota i możliwość konfiguracji udostępniania pendrive w gui. Plugin do DLNA i torrentów jest uruchamiany z opóźnieniem, tak jak zalecała instrukcja. Mój problem polega na tym, że nie mogłem popierać plików (poprzez sieć torrent na pendrive) większych niż 4 GB - bo FAT32 takich nie obsługuje. Rozwiązanie proste - przekonwertować FAT32 na NTFS. Tak zrobiłem, pendrive był teraz wykrywany pod inną nazwą więc musiałem przekonfigurować torrenty i MiniDLNA, jednakże nagle wielkość mojej partycji liczyła ok. 14 mb! A pobierając torrenty zapychało się połowę SWAPa. Po restarcie routera na chwilę w "Mój komputer" pokazywała się dobra wielkość, ale po chwili zmieniała się na tą złą. Nie mam pojęcia, co jest nie tak. Grzebałem wszędzie, gdzie się da, przeszukałem chyba cały Internet w poszukiwaniu rozwiązania - bezskutecznie, dlatego proszę Was o pomoc. Macie jakieś sugestie? Bo to nie możliwe, aby nie szło podłączyć partycji NTFS ![]()