Temat: Router jako switch + AP
Wiem że moje pytanie bezpośrednio nie dotyczy Gargoyle,ale może ktoś mi pomoże w odpowiedzi.
Otóż obecnie próbuje wykonać konfigurację urządzeń tj: Router z internetem 1043 rozsyła internet w jednym lokalu, następnie do niego ma być podłączony przewodowo roter np.TP-LINK 543G lub 740N który jest ustawiony jako switch z AP - switch z AP wysyła iNternet do drugiego odległego punktu po Wi-Fi na router 741n - który odbiera i wysyła sygnał lokalnie WiFi.
Moje pytanie dlaczego mimio przekierowania portów w routerze 1043 nie mogę wejść zdalnie z innego miejsca polski na (ustawiony jako) switch z AP, TPLINK543g czy też TPLINK740n.
Na routery 1043 i ten ostatni w schemacie czyli 741 mogę bez problemu wejść i administrować bez problemu z innego miejsca polski.
Przecież switch z AP 740n czy też 543g są podłączone na lanie i bez problemu powinny mnie puścić ?
(Przekierowanie wygląda następującą w 1043 (zakres DHCP to 110-199)od strony WAN port 81 przekierowuje na ip routera 543g lub ew 740n 192.168.105.99 na port 80
Oczywiście po LAN-ie wszystko śmiga bez problemu.
Dzięki za ew odpowiedzi