1 (edytowany przez pepe_lodz 2013-08-20 11:28:01)

Temat: Pobieranie danych o zużyciu - 500 internal error

Chciałem z gargoyle z zakładki ZUŻYCIE PASMA na samym dole pobrać dane o żużyciu jednak nie mogę. Po kliknięciu pobierz pojawia się komunikat na różowym tle 500 INTERNAL ERROR.

Co jest nie tak ?

I czy dane z tabeli zużycia nie sa zapisywane po resecie / wylaczeniu routera ? Czy jest sposób aby zostały zachowywane w jakiś sposób ? Np. na penie.

2

Odp: Pobieranie danych o zużyciu - 500 internal error

Zrób sobie chmod -R 755 /www*

Są zapisywane cyklicznie co 4 godziny lub przy programowym (z gui)  restarcie routera. Jak tak po prosty wyłączysz router to nie.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

3 (edytowany przez pepe_lodz 2013-08-20 12:06:14)

Tzn jak tak poprosty wylacze to z ostatniego zapisu co 4H będzie ? I czy można zwiekszyc czestotliwosc zapisu ?

Nadanie uprawnien na całe www pomogło, bo wcześniej nadawałem na samo bandwitch.csv i nie dało rady mimo to...
Zaznacze ze soft miałem wgrany czysty... Nie da się tego jakos zrobić aby uprawnienia od razu były nadane w obrazie ?

4

Nie nie będzie. Nie będzie tych danych. Zwiększyć możesz, ale licz się ze zwiększonym zużyciem flash.

Jaki firmware? Swój czy mój?

5 (edytowany przez pepe_lodz 2013-08-20 12:14:26)

Twój...
A da się przenieść zapis na pendriva ?

Chyba w cronie jest zadanie jak dobrze widze od zapisu ?

potrzebuje to dla szwagra bo cos mu zjada 12GB z iplusa transfer. Nawet polowa miesiąca nie była a już mu zjadło tym bardziej ze byli jeszcze na urlopie...

6

Sobie zlinkuj /usr/data na pendrive to będzie zapisywał.

7

aha ok... i wtedy mogę ustawić w cronie częściej zapisywanie.

A jak zapisze na penie to później po restarcie routera te dane się ukaża w TABELA ZUŻYCIA PASMA czy tylko już wtedy będą w pliku na penie a tam w tabeli będą liczone od nowa ?

8

Gargoyle czyta dane z /usr/data. A gdzie ten katalog fizycznie będzie to już od ciebie zależy.

9 (edytowany przez pepe_lodz 2013-08-20 12:25:18)

Ok dziękuję smile

PS
Czarku proszę pomoz mi jeszcze tylko z tymi modemami przy budowie obrazu PROSZE sad

10

Nie zajmuję się twoimi problemami z tworzeniem obrazów.

11 (edytowany przez pepe_lodz 2013-08-20 13:01:07)

No ale nie możesz mi pomoc tylko z tym...  Proszę. Dla Ciebie to pewnie drobnostka skoro sam potrafisz budować takie obrazy... Dlaczego nie chcesz pomoc ? Ja tylko proszę o pomoc bo nie wiem jak sobie poradzić.

12

Nie, nie wiem, nie umiem, nie chce mi się. Wybierz sobie coś. Nie jestem zmuszony koniecznie ci pomagać.

13

Wiem ze nie jesteś zmuszony. Ja jedyne proszę Cie o pomoc bo wszyscy wiemy ze znasz się na tym i dla Ciebie to drobnostka. Zapłacę Ci za ta pomoc...

14

Dzięki, nie jestem zainteresowany. EOT z mojej strony.

15

Ok szkoda. Przykro mi ze tak mnie potraktowałeś... a byłem już blisko swojego celu jaki sobie zalozyłem ze zbudouje sobie obraz. Jednak wszystko do śmieci.

16

pepe_lodz napisał/a:

Ok szkoda. Przykro mi ze tak mnie potraktowałeś... a byłem już blisko swojego celu jaki sobie zalozyłem ze zbudouje sobie obraz. Jednak wszystko do śmieci.

Skoro chcesz zbudować dedykowany obraz wyłącznie dla siebie, na własne potrzeby, to się tego naucz i zrób to, w końcu to Twoja potrzeba, a nie czyjaś. Zupełnie nie rozumiem, skąd Ci przyszło do głowy, że ktoś będzie poświęcał swój cenny czas na uczenie Cię podstaw? Zrozumiałbym gdyby chodziło o jakiś konkretny problem, konkretne pytania, na które na takich forach udzielane są odpowiedzi (sam zobacz - w tym wątku dostałeś konkretne odpowiedzi, na konkretne pytania)... ale Ty nie masz zupełnego o tym pojęcia i oczekujesz, że ktoś usiądzie i zrobi wszystko za Ciebie, opisze to na forum i jeszcze Ci krok po kroku wyjaśni, żebyś wiedział, co masz wklepać w konsoli.

Nie uważasz, że to trochę przesada, uwzględniając szczególnie fakt, że wszystkiego w tej materii możesz się dowiedzieć sam, chociażby analizując ogólnodostępne źródła? Problem w tym, że to wymaga samozaparcia i czasu... sporej ilości czasu chociażby na zrozumienie zagadnienia. Ale Ty tego czasu nie chcesz poświęcać, bo oczekujesz że to się zrobi ot tak, samo, bez wysiłku z Twojej strony. Nie dziw się, że inni, którzy kiedyś poświęcili na to czas, nie chcą teraz prowadzić charytatywnych zajęć dla pepe_lodz z podstaw kompilacji, budowania obrazów i używania linuxa.

17

próbuje zlinkować ten katalog /usr/data i gdzieś robie błąd. Zrobiłem udostępniony zasób z pena o nazwie share_1 a w nim katalog pasmo

ln -s /usr/data/* /dev/sda1/share_1/pasmo/

i dostaje taki komunikat
ln: /dev/sda1/share_1/pasmo/: Not a directory

Gdzie zrobiłem błąd ?

18

http://pl.wikibooks.org/wiki/Linux/ln
http://pl.wikipedia.org/wiki/Ln_%28Unix%29
http://linux.about.com/od/commands/l/blcmdl1_ln.htm