pepe_lodz napisał/a:Ok szkoda. Przykro mi ze tak mnie potraktowałeś... a byłem już blisko swojego celu jaki sobie zalozyłem ze zbudouje sobie obraz. Jednak wszystko do śmieci.
Skoro chcesz zbudować dedykowany obraz wyłącznie dla siebie, na własne potrzeby, to się tego naucz i zrób to, w końcu to Twoja potrzeba, a nie czyjaś. Zupełnie nie rozumiem, skąd Ci przyszło do głowy, że ktoś będzie poświęcał swój cenny czas na uczenie Cię podstaw? Zrozumiałbym gdyby chodziło o jakiś konkretny problem, konkretne pytania, na które na takich forach udzielane są odpowiedzi (sam zobacz - w tym wątku dostałeś konkretne odpowiedzi, na konkretne pytania)... ale Ty nie masz zupełnego o tym pojęcia i oczekujesz, że ktoś usiądzie i zrobi wszystko za Ciebie, opisze to na forum i jeszcze Ci krok po kroku wyjaśni, żebyś wiedział, co masz wklepać w konsoli.
Nie uważasz, że to trochę przesada, uwzględniając szczególnie fakt, że wszystkiego w tej materii możesz się dowiedzieć sam, chociażby analizując ogólnodostępne źródła? Problem w tym, że to wymaga samozaparcia i czasu... sporej ilości czasu chociażby na zrozumienie zagadnienia. Ale Ty tego czasu nie chcesz poświęcać, bo oczekujesz że to się zrobi ot tak, samo, bez wysiłku z Twojej strony. Nie dziw się, że inni, którzy kiedyś poświęcili na to czas, nie chcą teraz prowadzić charytatywnych zajęć dla pepe_lodz z podstaw kompilacji, budowania obrazów i używania linuxa.