26

Odp: WL500GP+torrenty+m.server

PDF jest i po angielsku.

Chyba jednak napiszę swoje bo mam inne wymagania. Fajne są wszystkie, ale...
- nie pasuje mi integracja w webif. Nie chce/nie mam/nie mogę/nie lubię udostępniać webifa na zewnątrz, wolałbym coś na oddzielnym porcie
- nie potrzebuję az tylu rzeczy: chcę tylko wrzucić coś (torenta) do kolejki, ew podejrzeć status (czy się skończyło i ile już zeszło, jak szybko idzie).

I tyle. Zobaczymy czy mi się będzie chciało smile

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

27

No i jak, chciało Ci się  smile

Freeloader chodzi nieźle, ale brakuje w nim mozliwości ściagania kilku plików, bo jak sie ma dysk to mozliwości są przecież, no i oddzielenie tego od webgui, też byłoby  na miejscu,

28

Jak widać - nie smile

29

Czy jest jakieś oprogramowanie z nakładka umożliwiające ściągnie kliku torrentów jednocześnie?

30

sctcs to potrafi (tylko pamiętaj o zrobieniu swapa, bo uruchomienie więcej niż jeden zjada pokaźnie zasoby)

A tak w ogóle to można z palca (skryptu) odpalić równolegle ctorrenta i będzie to samo.

31

@bodzio_g: chciało mi się smile. Rezultat jest na stronie http://eko.one.pl/index.php?page=openwrt-torrent

32

Mam taki sam błąd (przy instalacji FreeLoadera) , jak  jeden kolega z forum :

bin/sh: Syntax error: newline unexpected

Po kliknieciu na Freeloader w Webif^2

Nie wiem co zle zrobilem sad

Kopiowalem pliki ze strony po WIn XP, do Nano na ruter.

Przeczytałem o tych windzianych koncach linii, wiec skopiowalem ponownie tym razem pod Opera pod Ubuntu do Nano na ruter.

Problem wystepuje nadal, co robic ?

Nie wiem czemu gosc nie udostepnil jakiejs paczki na stronie do pobrania, tylko czlowiek meczy sie z kopiowaniem dlugich skryptow. Swoja droga ciekawe skad wzial sie, bynajmniej nie zrozumialy dla mnie zwyczaj, wklejania skryptow na stron.

33

Przeciez freeloader jest częścią x-wrt. To co jest na stronie jest głęboko przestarzałe: w x-wrt w application masz freeloadera

(mówimy o freeloaderze, nie o moim rozwiązaniu, tak?)

34

Twoje rozwiazanie udalo mi sie bez problemu zaimplementowac. Zaraz bede testowal. Dopisz jedynie do instrukcji, ze sciezke do dysku trzeba ustawic tez w 2 pliku /www/cgi-bin/webif/status-download.sh, a nie tylko w /usr/sbin/getdownload.sh

wracajac do FreeLoadera

ja mam wersje : OpenWrt White Russian - With X-Wrt Extensions 0.9

Web mgt. console         Webif²
Version        r3494

Kiedy klikalem na check for updates, dostalem komunikat, ze uzywam najnowszej wersji.
Nie ma ona FreeLoadera, wiec probowalem instalowac z linku podanego przez Ciebie w poscie

35

Masz wersję "stabliną". Wersja rozwojowa posiada freeloadera. Zresztą jest on dostępny jako pakiet: ftp://ftp.berlios.de/pub/xwrt/packages/ … mipsel.ipk . Nie pytaj czy działa: ja tego nie używam i nie mam też x-wrt.

Tak, ścieżki trzeba pozmieniać w obu plikach.