Temat: stabilność extroota na karcie sd
Witam ponownie szanownych forumowiczów.
Po zakupie tabletu chcąc nie chcąc muszę kupić w końcu ruter - a już się zbieram od miesiąca.
Zdecydowałem się w końcu na WDR3600 - głównie z uwagi na dobre parametry,
jak i to że internet mam głównie przez modem 3G (no chyba że obecnie są w planach jakieś lepsze ruterki przystępne cenowo to i poczekać może warto).
Po spędzeniu kilku godzin na czytaniu postów doszedłem do wniosku że hmm jak by to napisać -
jest to bardzo nie stabilne. Tzn mój stary router wag200 działa i działa tylko już nie u mnie w domu... ;-) a to co przeczytałem na forum nie napawa mnie optymizmem jeśli co tydzień musiał bym to wszystko od nowa konfigurować.
Ok do czego zmierzam - mając już ten router chciałbym dorzucić soft do ściągania plików.
A czytałem że extroot może być na karcie SD modemu. Tylko czy to nie jest tak że taka konfiguracja
działa tydzień i nie wiadomo z jakiś przyczyn konfiguracja zaczyna się rozsypywać.
Może lepszym wyjściem jest zrobienie extroota na pendrive - tylko czy modem uciągnie na raz dwa urządzenia
podpięte pod USB? I jeszcze czy w ogóle jest sens zakupu rutera jeśli na innym portalu przeczytałem że Aero zamierza wprowadzić captchę?
Czy kupując WDR3600 musiał bym zwracać uwagę na wersję - bo gdzieś tu na forum obiło mi się wersja 1.1 czy coś w ten deseń.