Odp: WDR 3600 jak skonfigurować transmission, minidlna
a chmod ustawiales dla folderow samby czy tam jak masz dostep do folderow
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → WDR 3600 jak skonfigurować transmission, minidlna
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
a chmod ustawiales dla folderow samby czy tam jak masz dostep do folderow
Lub umask w konfigu transmission.
ale usuwania z kolejki w transmission czy z dysku, czy oba? Pytam bo tak średnio doprecyzowałeś.
Wcześniej napisałeś że nie masz ftp ani samby [albo że masz problemy z ich zainstalowaniem], a bez tego raczej nie usuniesz pliku z dysku [pomijając zalogowanie się na router np przez winscp].
chodzi mi o usuwanie np. filmów z dysku podpiętego do routera i czy można jakieś pliki wrzucić z kompa na ten dysk np. jakieś pliki. Jeżeli otwieram OpenWrt DLNA Server w połączeniu sieciowym uruchamia mi się windows media player i mam np. sciągnięte filmy przez transmission ale nic nie mogę z tymi plikami zrobić np. je skasować czy przerzucić no komputer
Nie masz uprawnień do zapsiu tych plików pewnie, jak być przedmówca pisał.
raf. Odpowiedz w prost.
Instalowałeś i konfigurowałeś ftp i/albo sambe?
Bo po dlna nie pokasujesz plików...
Potrzebujesz co najmniej jedną z tych usług skonfigurować żeby zarządzać plikami...
nie wiem jak zainstalować i skonfigurować ftp po extroocie nie łapie tego za bardzo a siedze nad tym juz pare dni i wszystko mi sie miesza he he, czytam i czytam i kombinuje i nie wychodzi samba chyba mi sie nie przyda bo mam odtw. ariva hdplayer 200 ale on nie ma samby. Przed extrootem ftp bylo w gui wiec mialem skonfigurowane ale jak nie ma pluginu gargoyle-usb-storage to nie wiem jak bo jest to chyba powiązane ze sobą?
Czego więc nie wiesz?
jak skonfigurować ftp po extroocie zeby miec dostep do plikow
Tak samo jak w pozostałych przypadkach. Jak chcesz mieć dostęp do całego filesystemu to dajesz / jako katalog domowy.
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → WDR 3600 jak skonfigurować transmission, minidlna
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc