Temat: TP-Link TL-MR3020 + Huawei E173U2 + aero2
Witam. Posiadam zestaw TP-Link TL-MR3020 + Huawei E173U2 + aero2 który wykorzystuję jako WIFI w samochodzie. W TL-MR3020 mam oryginalny najnowszy firmware, a w modemie firmware 11.126.85.00.209_B427 od Lesia. W ostatnim czasie niestety AERO2 szaleje i występują długie czasy nawiązania połączenia z siecią w przedmiotowym zestawie, temat poruszony na:
http://forum.jdtech.pl/Watek-tp-link-tl … ie-zestawy
Czy zmiana firmware na openWRT zmieni coś w temacie szybszego łączenia z siecią ? Aktualnie wygląda to tak, że połączenie jak dobrze pójdzie następuje koło 2 min, a czasami trzeba czekać ze 20 albo i dłużej. Problem poruszyłem w powyższym wątku. Zależy mi głównie na stabilności ponieważ sprzęt jest w samochodzie i wiadoma rzecz, że nie będę miał za bardzo możliwości aby w tym grzebać podczas jazdy. Z tego co sobie poczytałem mądrzejsi popisali gotowe skrypty do modemów.
Cezary czy istnieje jakiś ugotowany firmware pod TL-MR3020 z zaimplementowanymi skryptami tak aby zestaw zaczął lepiej działać, fajnie by było jak by był jeszcze z gargolcem ![]()