Temat: mdlna przestaje działać podczas oglądania filmu
Witam.
Moja konfiguracja wygląda tak: MR3220 z podłączonym aktywnym hubem. W hubie: pendrive, a na nim extroot i swap, modem 3g, oraz dysk sata podłączony przez obudowę z usb. Wszystko zawsze działało pięknie przez długi czas, a tu nagle ostatnio pojawił się problem. Ktoś oglądał film przez dlna i nagle film się urwał i serwer dlna zniknął. Po ponownym włączeniu filmu sytuacja się powtórzyła po kilku minutach, a za trzecim razem już nie dało się włączyć nic i w ogóle nie był dostępny serwer. Dysk się uśpił po jakimś czasie i w ogóle nie było do niego dostępu także przez sambę. Dopiero po restarcie wszystko niby jest ok. Ale zdarzyło mi się też innym razem, że jak wrzuciłem na dysk nowe filmy i mdlna sobie aktualizował listę plików, to jak w między czasie chciałem przejrzeć zawartość dysku przez sambę, to nagle dysk przestał odpowiadać. Stał się niedostępny przez sambę, a serwer dlna też padł. Kiedyś normalnie takie rzeczy robiłem i wszystko było ok. Pomyślałem, że może system plików na extroocie padł, ale wtedy to chyba nic by nie działało?