26

Odp: Naprawa routera, pytanie o PuTTY

Nie mam pojęcia jak wy to robicie ale chyba z milion razy próbowałem i nie mogę przerwać bootloadera sad . Moze jakieś inne pomysły ?

27

Nie ma innego sposobu. tpl jest do wpisania jak "autobooting" wypisuje.

Chyba że uwaliłeś linię rx w routerze, co jest mało prawdopodobne. Bardziej że np. popaliłeś ścieżki czy zrobiłeś zwarcie podczas lutowania.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

28

saron79 napisał/a:

Nie mam pojęcia jak wy to robicie ale chyba z milion razy próbowałem i nie mogę przerwać bootloadera sad . Moze jakieś inne pomysły ?

Ja robię tak: http://eko.one.pl/forum/viewtopic.php?pid=53242#p53242

Gargoyle fanatic user
WR1043ND v2 16MB / WR902AC v3 / MR3020 16MB+64MB / WR703N / WT3020 / E3372

29

witam wszystkich, wczoraj próbowałem odratować mój router tplink wr740n ver 4.23 kablem serial po tym jak się uwalił po wgraniu błędnego oprogramowania ze strony ddwrt.
Wszystko szło dobrze, program putty działał poprawnie, przerwałem bootowanie wpisując komendę tpl, ustawiłem adresy lecz już nie mogłem wysłać poprzez serwer tftp nowego oprogramowania do routera. Po 2 godzinach prób wpisałem niepotrzebnie komendę erase po czym erase all. Putty już nic nie pokazuje, czy wymazałem całkowice pamięć routera? mozna go jeszcze uratować?

30

Na to wygląda. Teraz pozostaje tylko wylutowanie pamięci i jej zaprogramowanie na zewnętrznym programatorze.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

31

dziekuje za szybka odpowiedz