Odp: Naprawa routera, pytanie o PuTTY
Nie mam pojęcia jak wy to robicie ale chyba z milion razy próbowałem i nie mogę przerwać bootloadera
. Moze jakieś inne pomysły ?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → Naprawa routera, pytanie o PuTTY
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Nie mam pojęcia jak wy to robicie ale chyba z milion razy próbowałem i nie mogę przerwać bootloadera
Nie ma innego sposobu. tpl jest do wpisania jak "autobooting" wypisuje.
Chyba że uwaliłeś linię rx w routerze, co jest mało prawdopodobne. Bardziej że np. popaliłeś ścieżki czy zrobiłeś zwarcie podczas lutowania.
Ja robię tak: http://eko.one.pl/forum/viewtopic.php?pid=53242#p53242
witam wszystkich, wczoraj próbowałem odratować mój router tplink wr740n ver 4.23 kablem serial po tym jak się uwalił po wgraniu błędnego oprogramowania ze strony ddwrt.
Wszystko szło dobrze, program putty działał poprawnie, przerwałem bootowanie wpisując komendę tpl, ustawiłem adresy lecz już nie mogłem wysłać poprzez serwer tftp nowego oprogramowania do routera. Po 2 godzinach prób wpisałem niepotrzebnie komendę erase po czym erase all. Putty już nic nie pokazuje, czy wymazałem całkowice pamięć routera? mozna go jeszcze uratować?
Na to wygląda. Teraz pozostaje tylko wylutowanie pamięci i jej zaprogramowanie na zewnętrznym programatorze.
dziekuje za szybka odpowiedz
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → Naprawa routera, pytanie o PuTTY
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc