Temat: Ściąganie dużych plików w Aero2 przez OpenWRT
Witam,
Mój zestaw to:
- router MR3020 z ostatnim OpenWRT wraz z modemem E3131 z włożoną kartą Aero2 oraz kartą SD 2GB (która służy tylko jako pamięć do exroot)
- Apple Time Capsule 500GB które udostępnia dysk poprzez AFP/SMB. Dostęp do dysku jest możliwy po podaniu nazwy użytkownika i hasła, nie chcę wyłączać tej restrykcji, gdyż dysk jest widoczny przez innych userów w sieci, a ja nie chcę im dawać do niego dostępu.
Cel/pytanie do szanownych użytkowników forum:
- router MR3020 ściąga dane ze zdalnego serwera FTP na udział AFP/SMB z Time Capsule, NIE na kartę SD, która, jak już wspomniałem, służy tylko i wyłącznie do exroota.
- Internet Aero2 się rozłącza co godzinę, więc w takim przypadku po wznowieniu połączenia klient ftp automatycznie wznawia transfer pliku
- możliwość podglądu poprzez ssh/telnet co i ile się ściągnęło, dodania nowych zadań dla klienta FTP, pauzy danej sesji i wznowienia w dogodnym momencie (chociażby po to aby, swobodnie korzystać z Internetu).
Czy coś takiego jest osiągalne z ogólnodostępnych pakietów dostępnych dla MR3020? Czy trzeba pisać specjalne skrypty które umożliwią mi taką funkcjonalność?