Temat: Brak komunikacji z tp linkiem wr1043nd
Witam ! Ostatnio wymyśliłem sobie ze wykorzytam router jako reperater do wifi czy jakoś tak to sie nazywało, zreszta nieważne. Router miał wgrany open wrt gargoyle No i grzebalem w tej konfiguracji poustawialem tak z grubsza pola z adresami ktore trzeba było tam uzupelnic wybrałem sieć wifi która ma wzmocnić zaznaczylem żeby wan był kolejnym portem LAN ale zapomniałem zaznaczyć żeby rozglaszal sieć wifi, po tym router padł. Dhcp nie daje adresu po kablu, gdy próbuje wpisać go ręcznie w tcp/ip łączy sie z routerem ale w dalszym ciagu nie da sie wejść na konfiguracje routera, pingowanie 192.168.1.1 daje radę zrobić, puty wywala błąd timeout, winscp tak samo nie może sie polaczyc a guzik reset nie dziala. Została mi tylko komunikacja przez rs-a ? Kablek już zamowiony ale przyjdzie pewnie w przyszłym tygodniu, od kumpla zalatwilem jakis Kablek od starego sagema na układzie ark3116s, puty połączył ale wyskoczyly same krzaki totalnie same nie było żadnej linijki co by wyglądała normalnie, podejrzewam ze ten kabel sie nie nadaje bo ma pomiędzy rx tx okolo 3.13 V a miedzy vcc a rx albo tx sam już nie pamietam około 5, więc pewnie z tego powodu nie mogą sie zrozumieć. Może jest jeszcze jakis sposób żeby go wybudzić z narkozy ? Albo żeby ten kabelek przerobic ?