Temat: TL-WR1043ND + Gargoyle i tryb AP + WDS Bridging, problem
Witam serdecznie,
Na wstępie wielkie wyrazy uznania dla osób wspierających ten projekt i podobne. Posiadam TP link TL-WR1043ND na którym chwilowo miałem zainstalowane Gargoyle z datą aktualizacji 13.04.2012. Bardzo mi się podobają możliwości i funkcjonalność tego oprogramowania alternatywnego (zwłaszcza, torrenty, samba, itd.), jednak brakuje mi pewnej możliwości konfiguracji jaką oferuje oryginalny firmware TP linka. Chodzi o ustawienie Routera w tryb AP + WDS Bridging gdzie można wyszukać (survey) bądź ręcznie wpisać MAC address innego urządzenia które ma się łączyć w tym trybie. Tak mam skonfigurowaną sieć, że urządzenia przenośne łączą się z TL-WR1043ND przy użyciu trybu client, a komputer stacjonarny łączy się z TL-WR1043ND za pomocą i innego urządzenia TL-WA901ND ustawionego w tryb Bridging. Wprawdzie Gargoyle umożliwia ustawienie trybu AP + WDS jednak nie widzę możliwości wpisania bądź wyszukania MAC address innego urządzenia i w efekcie tryb Bridging mi nie działa. Z pewnych względów, o których nie będę się rozpisywał nie chciałbym zrezygnować z trybu AP + WDS Bridging w mojej sieci domowej.
Może macie jakieś pomysły?
Pozdrawia Krzysztof
TP-Link TL-WR1043ND Mod, RAM 64 MB, chłodzenie pasywne, Gargoyle 1.5.10.14, extroot, kamerka Logitech HD Webcam C270