Odp: Tuner DVB-T USB pod OpenWrt - TP-Link WR1043ND
@Nimloth, michal_dydycz: skompilowałem też w tym dla af9013/ af9015/ af9005.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → Tuner DVB-T USB pod OpenWrt - TP-Link WR1043ND
Strony Poprzednia 1 2 3 4 … 11 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
@Nimloth, michal_dydycz: skompilowałem też w tym dla af9013/ af9015/ af9005.
a dla USB Hybrid LV5HD? (nie wiem jaki on ma chipset)
TDA18271 - jest w plikach zapodanych przez Cezarego ... ktore niedlugo bede testowal ![]()
też nie wiem ![]()
Czy do tego celu można również dodać wsparcie dla chipsetu: Siano Mobile Silicon SMS1140?
Chipset ten jest w Media-Techu MT-4163 około ~60 pln.
Pakiet zrobiłem. Nie ma w nim żadnego modułu tunera (nie wiem jaki powinien być) ani żadnego firmware.
Przydał by się mały howto, temat ciekawy ;-)
Z konsoli można pakiet sobie dograć?
Tak, jak każdy inny pakiet.
Ja tunera nie mam, więc howto nie zrobię. Na chętnego ze sprzętem czekamy który to zrobi.
Mam jeszcze Lv5hDeluxe na układzie Dib7770
http://www.notonlytv.net/pl/p_lv5tdeluxe.html
Podesłać któryś? Lub oba :-)
Czemu nie, zobaczymy co da się z nimi zrobić ![]()
O widzę temat się dosyć porządnie rozwinął ![]()
Wracając do meritum, proponowałbym użycie tunera od telewizji N (są dostępne w przystępnych cenach).
Pomocne mogą być sterowniki do Windows'a i Linuksa znajdujące się pod tym linkiem.
Może komuś uda się uruchomić ową kartę pod OpenWRT...
Żeby coś opisać trzeba to mieć. Masz tuner od N'ki to siadaj i pisz howto...
ja już wogóle nie wiem jak uruchomić TV przez router.
Mam ten USB Hybrid LV5HD z NotOnlyTV i nie wiem co zainstalować i jak odbierać TV [pewnie przez jakiś program?]
Cezary przesyłka poszła. To są tzw. wersje generic oem
dopiero do obrandowania pod jakieś logo.
nitro2010 - poczekaj
Cezary otrzyma tunerek z tym samym układem co LV5HD, tylko bez logotypu NotOnlyTV.
Może
będzie recka. Tunerki pod Win7 instalują się same za pomocą sterowników pobranych przez system. Działają bezpośrednio pod WMP.
Pod linuksem też działają, i mplayer i vlc. Totem ma jakiś plugin i koffeine też działa. Nawet w gnome jest fajny mechanizm do przeglądania EPG i nagrywania kanałów.
Pod OpenWrt - porażka. Nawet przed załadowaniem modułów na dzień dobry sypie błędami, sterownik później nawet sprzętu nie chce zobaczyć. Jutro sprawdzę jeszcze dwie rzeczy - jak się zachowa na hubie zasilanym oraz pod nową wersją kernela.
Ja się tak zastanawiam czy jest sens duszenia z routera siódmych potów, bo pewnie i na pewno taki tuner mocno obciąża procesor. Nie lepiej postawić jakiś podrzędny PC podłączony kablem do routera, który będzie obsługiwał cały tuner ? Takie myśli mam.
W tym sensie to przecież możesz podłączyć bezpośrednio do komputera. Ale nie oto chodzi ![]()
nitro2010 nikt Tobie nie zabrania isc na latwizne, caly ambaras jest o to "zeby zadzialalo i bylo fajnie bo tak" ![]()
Witam, Jakis postep z NotOnlyTV? Na moje nieszczescie mam ten sprzet, a fajnie byloby cos z nim zrobic
Ja też posiadam LV5TDLX na kompie pod linuxem bez problemu chodzi, ale chciałbym odpalić na openwrt.
Bus 001 Device 004: ID 1f4d:c803 G-Tek Electronics Group
Cezary w Tobie nadzieja ![]()
O widzę temat się dosyć porządnie rozwinął
Wracając do meritum, proponowałbym użycie tunera od telewizji N (są dostępne w przystępnych cenach).
Pomocne mogą być sterowniki do Windows'a i Linuksa znajdujące się pod tym linkiem.
Może komuś uda się uruchomić ową kartę pod OpenWRT...
Nie chce sie uruchamiać tvheadend na nim, nadaje na jakimś innym protokole, wczoraj cały dzień kombinowałęm.
Ja się tak zastanawiam czy jest sens duszenia z routera siódmych potów, bo pewnie i na pewno taki tuner mocno obciąża procesor. Nie lepiej postawić jakiś podrzędny PC podłączony kablem do routera, który będzie obsługiwał cały tuner ? Takie myśli mam.
komputer ciągnie dużo prądu. router nie ![]()
na mr3020 z tunerem it9135 przy oglądaniu tvp2hd router jest obciążony na 60% (router obecnie służy tylko do obsługi tego tunera). zasilanie po usb z wdr4300. wszystko działa.
wdr4300 z tym tunerem był obciążony na 20 - 30%, więc nie jest to tak dużo.
router tylko puszcza sygnał - nie transkoduje go.
@Jimmy
@xoram
skompilowałem dvb-usb-rtl2832u, wszystkie te realtekowe powinny być obsługiwane przez niego.
Dzięki Cezary. Przypomnę tylko że RTL2832U jest w LV5T(delux) - w sklepach jest za około 48 pln w zestawie z
PowerAntenna
@szemo77: no dobra, jeżeli toto cudo nazwa się powerantena to ten działający z opisu to własnie ten z takim czymś.
Strony Poprzednia 1 2 3 4 … 11 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → Tuner DVB-T USB pod OpenWrt - TP-Link WR1043ND
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc