Odp: Zyxel LTE7480-M804 - zewnętrzny router LTE
Jak masz oryginał to tak, zgrywaj co tam chcesz.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Sprzęt / Hardware → Zyxel LTE7480-M804 - zewnętrzny router LTE
Strony Poprzednia 1 2 3
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Jak masz oryginał to tak, zgrywaj co tam chcesz.
Zyxel TRX Image 1 --> Found! Header Checksum OK
============ZyXEL header information==================
chipId : MT7621A
boardId : LTE7480-M804
modelId : 07 04 08 01
kernel_len : (3318868)
kernelChksum : (0x12345678)
swVersionInt : OpenWrt-r33191-b6a820ea85
swVersionExt : OpenWrt-r33191-b6a820ea85
Zyxel TRX Image 2 --> Found! Header Checksum OK
============ZyXEL header information==================
chipId : MT7621A
boardId : LTE7480-M804
modelId : 07 04 08 01
kquectel_eg12_update(), quectel_CM() == Success.
czy tylko boot na image 1 sie przestawia ?
coś tam jeszcze warto z nim zrobić jak już jest podpiety pod ttl ?
update modemu ?
Oryginał ci się pewnie nie przedstawi, bo i po co.
problem tylko taki ze nie moge sie dostac do gui ofw ;D dostaje adres 192.168.2.89 ale nic tam nie ma po http/s.
wifi nie ma.
Ale możesz też zycast'em wgrać.
jest gdzieś dostępne na windows ? ;D google nie kieruje na nic konkretnego, poza kodem zrodlowym modułu w openwrt
Pojęcia nie mam czy to ktoś na windowsa skompilował. Linuksowa wersja jest, możesz sobie ubuntu z pendrive uruchomić.
to jedyna opcja na zainstalowanie tego ? poza ew. drugim routerem z openwrt nie mam niczego co bym mógł wpiąć pod lan, zasilam go ze switcha poe. więc lapek po wifi raczej wiele tu nie zadziala
W openwrt wifi masz domyślnie wyłączone. WIęc tak, po kablu, zycastem, jeżeli ci firmware zyxela nie działa.
dobra udało się dostać do ofw przez wifi po przywrotce do fabrycznych
no dobra, śmiga. dzięki.
On nie powinien pod luci mieć skonfigurowanego monitora połaczenia 4g ?
trzeba dociagnać kilka pakietów i ręcznie skonfigurować, a i tak po qmi to odświerzenie statusu trwa ze 30sec
Nie, w luci musisz sobie wszystko samodzielnie skonfigurować. Pliki do połączenia po qmi są w obrazie, więc co musiałeś dodatkowo instalować?
wget-ssl i takie tam, ale moze nie były do qmi potrzebne.
ale tak czy siak, odczytywanie statusu jest jakieś masakrycznie wolne, żeby zobaczyć % sygnał lte musiałem przeczekać 4 iteracje po 40sec
na mifi było instant.
wget-ssl nie jest do niczego potrzebny.
Czegoś tu nie rozumiem. Wgrałem openwrt initramfs przez gui zyxela. Firmare Powinien być tylko w pamięci ram.Po restarcie, czy odcięciu prądu, nadal miałem go w urządzeniu. Dopiero wgranie stocka oryginalnego go usunęło. O co może chodzić?
Wygrywasz obraz (wygrywasz do flash) który się uruchamia tylko w ramie i tylko tam ma system plików. Dopiero po sysupgrade jest normalny stan.
A czy to polecenie jest poprawne? Powrót do stocka tym poleceniem robiłem, po wysłaniu pliku do temp:
mtd -r write /tmp/0.bin Kernel
Nigdy nie wracałem do oryginału. Jak działa to ok.
Openwrt nie ma blokady po pci cell? Blokowanie bandów lte było tylko.
Openwrt nigdy tego nie miało. Jak chcesz blokady to musisz wydać odpowiednie polecenie przez AT.
Zdarzają się wam restarty wanu, czyli nagły zanik zasięgu? niby to bug Quectel EG12. Operator odświeża sesje raz na dobe lub częściej, wtedy czasami modem się zawiesza i resetuje WAN. Zdarza się to głównie w nocy, czasami w ciągu dnia. Innym razem jest spokój kilkudniowy.
Tak, zdarza się, ale nie walcz z operatorem. Po prostu zrób sobie skrypt monitorujący i jak nie ma połączenia to niech restartuje wan lub cały router. Samo się będzie podnosić i naprawiać.
Ogólnie WAN sam się wtedy resetuje, nawet tego nie zauważam, ale zdarzają się dni, gdzie ten reset jest w godzinach, gdy korzystam z neta. Obecnie ustawiłem sobie harmonogram restartu urządzenia na np. 00:05. Wtedy mam całą dobę spokoju.
Strony Poprzednia 1 2 3
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
eko.one.pl → Sprzęt / Hardware → Zyxel LTE7480-M804 - zewnętrzny router LTE
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc