Temat: Forum
Przepisałem forum na nowe php, bo była taka potrzeba. Jeżeli ktoś znajdzie gdzieś problem z parsowaniu jakiś tagów, niech da znać.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Inne → Forum
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Przepisałem forum na nowe php, bo była taka potrzeba. Jeżeli ktoś znajdzie gdzieś problem z parsowaniu jakiś tagów, niech da znać.
Jak klikam w Nowe posty to dostaję taki komunikat błędu:
Fatal error: Uncaught Error: mysqli_result object is already closed in /home/jackiewicz/domains/eko.one.pl/public_html/forum/include/dblayer/mysqli.php:215 Stack trace: #0 /home/jackiewicz/domains/eko.one.pl/public_html/forum/include/dblayer/mysqli.php(215): mysqli_free_result() #1 /home/jackiewicz/domains/eko.one.pl/public_html/forum/footer.php(130): DBLayer->close() #2 /home/jackiewicz/domains/eko.one.pl/public_html/forum/search.php(540): require('/home/jackiewic...') #3 {main} thrown in /home/jackiewicz/domains/eko.one.pl/public_html/forum/include/dblayer/mysqli.php on line 215
Odśwież, ponów i zobacz.
Czyszczona przeglądarka Brave z chache , i pod tymi trzeba przyciskami Nowe posty Aktywne tematy Tematy bez odpowiedzi wyskakuję tego typu błędy.
Jakiego typu? Bo mi działa, ale ja jestem adminem i może gdzieś jeszcze sięga dla zwykłego usera.
Ten problem jest chyba tylko jak się kliknie nowe posty na głównej stronie. W poszczególnych działach dla wątków już nie.
Na googlowskiej na androidzie to samo z nowymi postami mam.
O tym koledzy piszą.
Po kliknięciu w Nowe posty przeniesie na https://eko.one.pl/forum/search.php?act … mp;forum=5
i otworzy się strona z tym poniżej
Fatal error: Uncaught Error: mysqli_result object is already closed in /home/jackiewicz/domains/eko.one.pl/public_html/forum/include/dblayer/mysqli.php:216 Stack trace: #0 /home/jackiewicz/domains/eko.one.pl/public_html/forum/include/dblayer/mysqli.php(216): mysqli_free_result() #1 /home/jackiewicz/domains/eko.one.pl/public_html/forum/footer.php(130): DBLayer->close() #2 /home/jackiewicz/domains/eko.one.pl/public_html/forum/search.php(540): require('/home/jackiewic...') #3 {main} thrown in /home/jackiewicz/domains/eko.one.pl/public_html/forum/include/dblayer/mysqli.php on line 216
Już działa, poprawiłem.
Odnawiam hosting i trzeba było przejść z kodu z php5.3 na php8. Stąd też te zmiany składniowo/językowo/ideologiczne.
Ło panie ale apgrejd !
No, taka sobotnia poranna rozgrzewka.
A juz myslalem ze kazali Ci zamknac te forum bo za duzo ciekawych informacji tu jest niekoniecznie korzystnych dla prducentow sprzetu IT ![]()
Do tej pory (czyli te 20lat) ani razu nie było żadnego mejla od producentów sprzętu że coś im nie pasuje.
Lux
Obrazki z innych stron nie wyświetlają się.
Przykład https://eko.one.pl/forum/viewtopic.php? … 86#p328286
Jest .zapodaj.net, a powinno być bez tej kropki na początku, żeby obrazki wyświetlały się.
Mogę to edytować i powinno być OK. ale na razie zostawiam, żeby Cezary wiedział o co mi chodzi.
No tak. W wątku o modemie z routera mf286d też zdjęcia się nie wyświetlają...
Też poprawiłem.
Na stronie Witryna eko.one.pl linki eko.one.pl/openrouter.info
404
PL: Nie ma takiej strony. Wróć do strony głównej.Fatal errorTo pierwsze musi zostać na chwilę, dopóki phpbb nie przerobię. A to drugie poprawiłem, dzięki.
Raz na jakiś czas przy wejściu na eko.one.pl/forum mam
Błąd kodowania zawartości
Otwierana strona nie może zostać wyświetlona, ponieważ używa nieprawidłowych lub nieobsługiwanych metod kompresji.
Proszę poinformować właścicieli witryny o tym problemie.Przeglądarka Firefox. Przy odświeżeniu strony problem znika.
To bardziej wygląda na jakieś pracę po stronie hostingu, bo nad samym serwerem www nie mam kontroli. A skrypty się nie zmieniły, zmiany w engine były związane z usunięciem starej nie wspieranej składni w kilku poleceniach bez zmiany ogólnej koncepcji działania.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
eko.one.pl → Inne → Forum
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc