1 (edytowany przez Cezary 2026-01-24 11:21:13)

Temat: Forum

Przepisałem forum na nowe php, bo była taka potrzeba. Jeżeli ktoś znajdzie gdzieś problem z parsowaniu jakiś tagów, niech da znać.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

2 (edytowany przez spamsool 2026-01-24 11:34:56)

Odp: Forum

Jak klikam w Nowe posty to dostaję taki komunikat błędu:

Fatal error: Uncaught Error: mysqli_result object is already closed in /home/jackiewicz/domains/eko.one.pl/public_html/forum/include/dblayer/mysqli.php:215 Stack trace: #0 /home/jackiewicz/domains/eko.one.pl/public_html/forum/include/dblayer/mysqli.php(215): mysqli_free_result() #1 /home/jackiewicz/domains/eko.one.pl/public_html/forum/footer.php(130): DBLayer->close() #2 /home/jackiewicz/domains/eko.one.pl/public_html/forum/search.php(540): require('/home/jackiewic...') #3 {main} thrown in /home/jackiewicz/domains/eko.one.pl/public_html/forum/include/dblayer/mysqli.php on line 215

3

Odśwież, ponów i zobacz.

4

Czyszczona przeglądarka Brave z chache , i pod tymi trzeba przyciskami Nowe posty Aktywne tematy Tematy bez odpowiedzi wyskakuję tego typu błędy.

5

Jakiego typu? Bo mi działa, ale ja jestem adminem i może gdzieś jeszcze sięga dla zwykłego usera.

6

Ten problem jest chyba tylko jak się kliknie nowe posty na głównej stronie. W poszczególnych działach dla wątków już nie.

7

Na googlowskiej na androidzie to samo z nowymi postami mam.

Dom : router https://i.imgur.com/IuB6Zwy.png | TP-LINK T1700G-28TQ |Zyxel XGS-1210-12 | 6x Ruckus r310 unleashed  + Ruckus icx7150-c12p | Truenas scale 124TB 25Gb| Xpenology 12TB | apc smart ups 750 lcd smile 100Mb/s - 25Gb/s
Podróżne : GL.Inet MT3000  +1TB hdd
Działka : rb260gs 1j wdm 1Gb+ ruckus r310 + nb m5 + kilka kamer ip  + panel 285Wp + lifepo4 12v 60Ah .

8

O tym koledzy piszą.
Po kliknięciu w Nowe posty przeniesie na https://eko.one.pl/forum/search.php?act … mp;forum=5
i otworzy się strona z tym poniżej

Fatal error: Uncaught Error: mysqli_result object is already closed in /home/jackiewicz/domains/eko.one.pl/public_html/forum/include/dblayer/mysqli.php:216 Stack trace: #0 /home/jackiewicz/domains/eko.one.pl/public_html/forum/include/dblayer/mysqli.php(216): mysqli_free_result() #1 /home/jackiewicz/domains/eko.one.pl/public_html/forum/footer.php(130): DBLayer->close() #2 /home/jackiewicz/domains/eko.one.pl/public_html/forum/search.php(540): require('/home/jackiewic...') #3 {main} thrown in /home/jackiewicz/domains/eko.one.pl/public_html/forum/include/dblayer/mysqli.php on line 216

TP-Link TL-WDR4300 Mod, CPU 700MHz, Flash 16 MB, Gargoyle 1.5.11.4, extroot + dysk zewnętrzny Samsung (S2), kamerka MS LifeCam HD-5000
TP-Link TL-WR1043ND Mod, RAM 64 MB, chłodzenie pasywne, Gargoyle 1.5.10.14, extroot, kamerka Logitech HD Webcam C270

9

Już działa, poprawiłem.

10

Odnawiam hosting i trzeba było przejść z kodu z php5.3 na php8. Stąd też te zmiany składniowo/językowo/ideologiczne.

11

Ło panie ale apgrejd !

Dom : router https://i.imgur.com/IuB6Zwy.png | TP-LINK T1700G-28TQ |Zyxel XGS-1210-12 | 6x Ruckus r310 unleashed  + Ruckus icx7150-c12p | Truenas scale 124TB 25Gb| Xpenology 12TB | apc smart ups 750 lcd smile 100Mb/s - 25Gb/s
Podróżne : GL.Inet MT3000  +1TB hdd
Działka : rb260gs 1j wdm 1Gb+ ruckus r310 + nb m5 + kilka kamer ip  + panel 285Wp + lifepo4 12v 60Ah .

12

No, taka sobotnia poranna rozgrzewka.

13

A juz myslalem ze kazali Ci zamknac te forum bo za duzo ciekawych informacji tu jest niekoniecznie korzystnych dla prducentow sprzetu IT big_smile

14

Do tej pory (czyli te 20lat) ani razu nie było żadnego mejla od producentów sprzętu że coś im nie pasuje.

15

Lux

16 (edytowany przez Focus 2026-01-25 00:42:31)

Obrazki z innych stron nie wyświetlają się.

Przykład https://eko.one.pl/forum/viewtopic.php? … 86#p328286
Jest .zapodaj.net, a powinno być bez tej kropki na początku, żeby obrazki wyświetlały się.

Mogę to edytować i powinno być OK. ale na razie zostawiam, żeby Cezary wiedział o co mi chodzi.

17

No tak. W wątku o modemie z routera mf286d też zdjęcia się nie wyświetlają...

18

Też poprawiłem.

19

Na stronie Witryna eko.one.pl linki eko.one.pl/openrouter.info

404
PL: Nie ma takiej strony. Wróć do strony głównej.

Historia zmian

Fatal error

20

To pierwsze musi zostać na chwilę, dopóki phpbb nie przerobię. A to drugie poprawiłem, dzięki.

21

Raz na jakiś czas przy wejściu na eko.one.pl/forum mam

Błąd kodowania zawartości

Otwierana strona nie może zostać wyświetlona, ponieważ używa nieprawidłowych lub nieobsługiwanych metod kompresji.

Proszę poinformować właścicieli witryny o tym problemie.

Przeglądarka Firefox. Przy odświeżeniu strony problem znika.

22

To bardziej wygląda na jakieś pracę po stronie hostingu, bo nad samym serwerem www nie mam kontroli. A skrypty się nie zmieniły, zmiany w engine były związane z usunięciem starej nie wspieranej składni w kilku poleceniach bez zmiany ogólnej koncepcji działania.