Temat: Masowy sms przez modem

Cześć,
Mam listę powiedzmy kilkuset numerów telefonów do których z pomocą karty sim w modemie chciałbym wysłać masowo wiadomości sms.
Sprzęty jakie posiadam to mf286d i huawei 3372h i chyba gdzieś jeszcze wersję 3372s.
Ma ktoś jakiś pomysł jak w miarę szybko to wykonać?

2

Odp: Masowy sms przez modem

Po prostu wyślij smsy: https://eko.one.pl/?p=openwrt-smstools3#wysyaniesmsw lub https://eko.one.pl/?p=openwrt-sms_tool#sms

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

3

Cezary napisał odpowiedź, ale jeżeli chcesz przetestować to mój pakiet luci-app-sms-tool-js ma coś takiego jak wiadomości grupowe przy wysyłaniu. Tylko ja bym od razu kilkuset numerów nie testował.

Używasz moich pakietów/obrazów z github?
Chcesz abym dalej je rozwijał i tworzył nowe?
Postaw kawę

4

Niewykluczone że operator ukróci testy jeśli karta która je będzie wysyłać będzie kartą konsumenta...

5

Trzeba mieć umowę na masową wysyłkę SMS.

6 (edytowany przez adreskontaktowy 2025-05-27 00:51:31)

Walczyłem z uporczywymi reklamami przez SMS ze stron pożyczkowych na nowym numerze Orange w routerze LTE.
Infolinie tych stron twierdziły, że to nie oni wysyłają mi reklamy ich stron, więc mam się odczepić.
Okazało się, że wszystkie te strony, podejrzewam, że mające wspólnego właściciela, wysyłały poprzez płatną bramkę serwersms.pl.
Miły pan na infolinii powiedział, że mogę usunąć mój numer telefonu z listy spamowej, ale muszę wypełnić wniosek z moimi danymi.
Wypełniłem, ale mają błąd na stronie (nie wyświetlają się dwa obowiązkowe pola w 3 sprawdzonych przeglądarkach) i nie można wysłać tego wniosku.

Pomimo tego, radzę uważać, bo wysyłanie nie zamówionych informacji reklamowych może trafić do prokuratora i grozi więzieniem, chyba do 2 lat.
Dopiero jak zagroziłem firmie CCC skierowania sprawy do prokuratury (tak mi poradzili na infolinii rządowej odnośnie spamu) wypisali mnie z listy spamowej, bo podobno ktoś podał mój numer, a oni weryfikują własność numeru telefonu jedynie podczas wypisywania się, a ja nie mogłem dzwonić z routera.

Do tego dochodzi zdefiniowanie administratora danych osobowych, pomimo tego, że wysyłamy tylko SMSy, ale musimy mieć zgodę właścicieli do tego.