Temat: Cisco Meraki MR33 - wparcie w procesie aktualizacji OpenWrt LuCI
Witam serdecznie.
Forum obserwuje od niedawna i postanowiłem dołączyć do tej społeczności. Od długiego czasu korzystam z OpenWrt i urządzenia Cisco Meraki MR33 (wcześniej MR18)
Obecne urządzenie zakupiłem w GB na portalu aukcyjnym. Jestem bardzo zadowolony, radio obsługuje dwie kondygnacje i blisko 15 urządzeń podłączonych po 2,4Ghz i 5Ghz. Podłączone jako AP zaraz za firewallem Ubiquiti
Zakupione z wersją OpenWrt 22.03.5 r20134-5f15225c1e / LuCI openwrt-22.03 branch git-23.093.57104-ce20b4a
Chciał bym przeprowadzać regularne aktualizacje i jak to za pierwszym razem mam więcej pesymizmu od optymizmu. Dla mojego urządzenia jest dostępna na dz25.06.2025 wersja luci-24.10-SNAPSHOT (r28529-56559278b7)
Proszę użytkowników z doświadczeniem o wsparcie:
-czy z pierwotnej wersji mogę bezpośrednio zaktualizować się do wersji dostępnej czy szukać wersji pośrednich
-czy mogę to zrobić bezpośrednio z GUI
-czy powinienem zachować ustawienia (pytanie retoryczne) i po aktualizacji je podegrać czy powinienem od początku przeprowadzić proces konfiguracji
-czy ktoś z Was ma to urządzenie, najnowszą wersje i zna oczywiste problemy na które mogę natrafić