Odp: Xiaomi AX3000T - kiedy wsparcie na eko.one.pl?
To może to: https://eko.one.pl/forum/viewtopic.php? … 81#p306981
Kolega tam ( oprucz uruchomienia tftp64 jako administrator) ustawia "dhcp server"...
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → Xiaomi AX3000T - kiedy wsparcie na eko.one.pl?
Strony Poprzednia 1 … 32 33 34 35 36 … 56 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
To może to: https://eko.one.pl/forum/viewtopic.php? … 81#p306981
Kolega tam ( oprucz uruchomienia tftp64 jako administrator) ustawia "dhcp server"...
Z pena uruchomiłem Ubuntu i skorzystałem z poradnika, trochę mi to zajęło bo trzeba było poprawną nazwę pliku odczytać.
Teraz pozostaje wgranie OpenWrt, można skorzystać XMiR-Patcher, czy lepiej jest ręcznie wszystko robić.\
Pozostaje pytanie dlaczego leżący nie podłączony router wyspało się oprogramowanie.
Jak byś podłączył serial to może by się znalazła odpowiedź na to, a tak...
Kurcze to mogłeś napisać coś by się pomyślało, miałem go rozebranego żeby zmierzyć napięcie. Może następnym razem bo coś mam przeczucie, że może się powtórzyć.
Czy jak mam z niego pobrane oryginalne pliki to mogę je kiedyś gdzieś wykorzystać ?
Bdata.bin
BL2.bin
Factory.bin
FIP.bin
KF.bin
Nvram.bin
ubi.bin
Podpowiesz czy jest bezpiecznie skorzystanie z XMiR-Patcher czy ręcznie wgrywać OpenWrt ?
A tak w ogóle dzięki za pomoc.
W tym tftp masz od razu C:\tftp
Użytkownikami są tftp?
Nie masz żadnych Users?
W Browse tftp ma być folder w którym jest konkretny plik.
Jeżeli w tym folderze będą znajdowały się inne rzeczy to tftp nie będzie działało.
Kurcze to mogłeś napisać coś by się pomyślało, miałem go rozebranego żeby zmierzyć napięcie.
Napisałem to w poście 819. Nie przeczytałeś.
Czy jak mam z niego pobrane oryginalne pliki to mogę je kiedyś gdzieś wykorzystać ?
Bdata.bin
BL2.bin
Factory.bin
FIP.bin
KF.bin
Nvram.bin
ubi.binPodpowiesz czy jest bezpiecznie skorzystanie z XMiR-Patcher czy ręcznie wgrywać OpenWrt ?
A tak w ogóle dzięki za pomoc.
To są zrzuty partycji, trzymaj je. Masz oryginał, jedziesz patcherem i masz openwrt.
Czy mogę wgrywać wersje 24.10 jak mam wgraną 23.05 przez gui ? czy pozostać przy 23.05
Bez zachowania konfiguracji. Możesz wgrać.
Tak ja też potwierdzam, że lepiej bez zachowania konfiguracji, bo będą małe problemy z wifi i kluczami.
Od kilku dni u mnie działa testowy 24.10 Cezarego na głównym routerze. U mnie jak zawsze bez Luci więc o wersji z Luci się nie wypowiem.
Ok dzieki.
Takie pytanie z innej beczki jak chcialem wgrac oprogramowanie oryginalne po po podaniu komnedy zeby uruchomic server pojawilo sie takie cos ze adres jest zajety, poradzilem siebie uruchamiajac jeszcze raz lapka, czy mozna to jakos w inny sposob udostepnic ?
sudo dnsmasq --no-daemon --listen-address=192.168.31.100 --bind-interfaces --dhcp-range=192.168.31.2,192.168.31.254 --enable-tftp --tftp-root=/tmp/tftp --log-dhcp --log-facility=-
dnsmasq: failed to create listening socket for 192.168.31.100: Address already in use
Masz już coś uruchomione na tym adresie, np. dnsmasq w tle.
No wlasnie, czy moge to jakos zatrzymac wylaczyc zeby moc uzyc ponownie do wgranie firmware ?
Cezary czy te dzisiejsze kompilacje 24.10 dla AX3000T nadają się do wszystkich typów? To znaczy AN8855, Winbond itp.?
Cezary czy te dzisiejsze kompilacje 24.10 dla AX3000T nadają się do wszystkich typów? To znaczy AN8855, Winbond itp.?
Tak. Wiesz że nie zadał byś tego pytania gdybyś przeczytał https://eko.one.pl/?p=openwrt-24.10#historiazmian ?
No wlasnie, czy moge to jakos zatrzymac wylaczyc zeby moc uzyc ponownie do wgranie firmware ?
Znajdź i ubij proces przez kill lub killall
xury napisał/a:Cezary czy te dzisiejsze kompilacje 24.10 dla AX3000T nadają się do wszystkich typów? To znaczy AN8855, Winbond itp.?
Tak. Wiesz że nie zadał byś tego pytania gdybyś przeczytał https://eko.one.pl/?p=openwrt-24.10#historiazmian ?
Masz mnie. Za szybko wzrokiem przeleciałem na dół ![]()
Czy żeby zaktualizować z wersji 23.05 do 24.10 wystarczy że zrobię sysupgrade, czy muszę znowu wgrać plik initramfs-factory.ubi poprzez xmir-patcher a potem sysupgrade?
Robisz sysupgrade bez zachowania konfiguracji.
Czy można się w przyszłości spodziewać możliwości wgrania OWRT drogą "aktualizacji" z poziomu fw oryginalnego?
Czytam sobie te aktualne tutoriale i widzę, że jest to teraz operacja szalenie trudna i ryzykowna.
Pewnie nie, xiaomi jakoś niespecjalnie się do tego pali żeby taką możliwość zrobić.
Ostatnio już nie taka trudna. Wystarczy xmir-patcher i FW od Cezarego. Wcześniej musiałeś wiedzieć jaki masz chip switcha i flasha.
Teraz (o ile Xiaomi nie wypuści czegoś nowego jeszcze) w zasadzie nie ma to znaczenia.
Chociaż ja używałem xmir-patcher'a tylko by uzyskać dostęp do ssh, a następnie robiłem wszystko wg opisu ToH
Ostatnio już nie taka trudna. Wystarczy xmir-patcher i FW od Cezarego. Wcześniej musiałeś wiedzieć jaki masz chip switcha i flasha.
Teraz (o ile Xiaomi nie wypuści czegoś nowego jeszcze) w zasadzie nie ma to znaczenia.
Chociaż ja używałem xmir-patcher'a tylko by uzyskać dostęp do ssh, a następnie robiłem wszystko wg opisu ToH
podeslij link do opisu ToH
podeslij link do opisu ToH
pazdzioch napisał/a:podeslij link do opisu ToH
Jakis konretny poradnik, bo nie ktore nie są do konca zrozumiałe dla zwykłych uzytkowników
Strony Poprzednia 1 … 32 33 34 35 36 … 56 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → Xiaomi AX3000T - kiedy wsparcie na eko.one.pl?
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc