Odp: Xiaomi AX3000T - kiedy wsparcie na eko.one.pl?
Kanał, szerokość pasma i skomplikowane hasło.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → Xiaomi AX3000T - kiedy wsparcie na eko.one.pl?
Strony Poprzednia 1 … 16 17 18 19 20 … 56 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Kanał, szerokość pasma i skomplikowane hasło.
Witam serdecznie,
wiadomo może kiedy bedzie aktualizacja snapshota dla Xiaomi AX3000T z patchem nowego modułu pamięci WinBond?
Jest od paru dni na snapshocie: https://eko.one.pl/forum/viewtopic.php? … 12#p304712
U Cezarego przy następnym wydaniu.
No chyba ,że bardzo Ci zależy , to może Cezary się zlituje ![]()
Witam serdecznie,
wiadomo może kiedy bedzie aktualizacja snapshota dla Xiaomi AX3000T z patchem nowego modułu pamięci WinBond?
A masz taki? Bo wszyscy który kupują np. ali dostają starsze wersje ze starym softem. Nikt jeszcze nie dostał nowego...
marecki_78 napisał/a:Witam serdecznie,
A masz taki? Bo wszyscy który kupują np. ali dostają starsze wersje ze starym softem. Nikt jeszcze nie dostał nowego...
Witam serdecznie Tak oczywiście że mam:') to nie jest do końca prawda że wszyscy dostali na starym module pamieci sporo osób już dostało na windbondzie w tym ja. Piszę o ludziach którzy kupowali na aliexpress około dwóch trzech tygodni temu.
Co to softu to w sumie Jeszcze nie sprawdzałem przyznam się bo czekam na wersję ze wsparciem tego modułu
Więc będzie przy najbliższych buildach, wersję rozwojową możesz już teraz instalować jak chcesz.
Skąd mogę pobrać jakiś starszy i sprawdzony obraz dla AX3000T
Bo na r27123 mam max 144Mbit
Użyj nie snapshotów , tylko stabilnego wydania np. od Cezarego.
No ten to od Cezarego jest wybitny na ax3000t ,nikt w domu nie marudzi że coś nie działa
wszyscy mają pełne łacze z netii 1000/600Mbps na swoich klientach, mesh po kablu istna malina.
Ok, testuje ją właśnie, mówicie o tej wersji czy starszej ?
Version luci-23.05-SNAPSHOT (r24016-f791ec1f6d)
Date 2024-07-27 10:07:12 UTC
http://dl.eko.one.pl/wyszukiwarka_firmw … er-ax3000t
Tak o tej.
Dzisiaj mi wykrzaczyło na dobre stabilną wersję 23.05.4 z LUCI (wersja U-boot), router się odpalał w trybie initramfs i nie łykał sysupgrade, udało się go postawić dopiero przez TFTP. Co tu się mogło uwalić tak z dupy?
Nie wiemy. Jak byś miał uart podłączony to by to więcej powiedziało.
Witam,
koledzy mam pytanie. Akurat nie dotyczy stricte AX3000T, ale ogólnie OWRT. Gdzie mogę znaleźć jakiś tutek odnośnie skonfigurowania jednej sieci na bazie dwóch urządzeń? Mesh/roaming czy jak to się w OWRT nazywa. Szukam i szukam i nie mogę tego znaleźć.
Z jednego robisz głupi AP: https://eko.one.pl/?p=openwrt-konfigura … zmaskarady
Mesh to nie ta bajka, fast roaming jak już, o ile naprawdę potrzebujesz: https://eko.one.pl/forum/viewtopic.php? … 18#p290418, ustawiasz ten sam SSID i hasła na obu routerach.
A jak z kanałami? Ustawić nie nachodzące? Fastroaming raczej ustawię na obu, ponieważ nachodzą na siebie zasięgiem. Da się ustawić jakieś ACL pod siłę sygnału? Np, jeśli przekroczysz zadaną wartość to przepnij na drugiego? Coś podobnego jak w mikrotiku.
Oczywiście, zawsze masz tak robić.
A jak z kanałami? Ustawić nie nachodzące? Fastroaming raczej ustawię na obu, ponieważ nachodzą na siebie zasięgiem. Da się ustawić jakieś ACL pod siłę sygnału? Np, jeśli przekroczysz zadaną wartość to przepnij na drugiego? Coś podobnego jak w mikrotiku.
Dodatkowe pakiety: usteer lub DAWN
Dzięki wielkie Cezary. Ostatnie pytanko, kojarzysz może jakiś router/ap ze wsparciem OWRT ale z lanem 2.5gb?
Idziesz na https://eko.one.pl/routerdatabase/ zaznaczasz czego szukasz i ci wychodzą. Wszystkich tam nie ma, ale te powiedzmy najważniejsze używane przez ludzi są.
Ok. Jeszcze raz, wielkie dzięki.
Generalnie z urządzeniami ,które mają porty 2,5GBps jest taki problem , że urządzeń , które mają dwa porty jest raptem 3 i żadne urządzenie (wspierane) nie ma tych portów więcej....
Mig25 mi wystarczą 2 apeki z takim ifejsem. Resztę mam zrobioną. Macie jakieś doświadczenia z OpenWISP lub CentriFi?
Cześć!
Mam problem z ogarnięciem openWRT (sprzet mam dobry do przerobienia), niemniej jednak problem jest z downgrade firmware z 1.0.64.
Po próbie downgrade i zmianie końcówki adresu z 1 na 2 router niby się flashuje, ale po restarcie dalej jest obecne oprogramowanie. Próbowałem xmir-patcherem ale wyskakuje jakiś komunikat odnośnie serwera ssh:
server On port 22
SSH server not respondign
oraz
Unlock Telnet server,
run Telnet server On port 23
No i na tym poległem.
Próbowałem też MIWIFIRepairTool.x86.exe - ustawiłem co trzeba ustawieniach karty sieciowej w ipv4, wstawiłem plik z firmware 1.0.47, dalej, pokazał się odpowiedni port, dałem na dalej, komunikat restart restart w programie, reset routera i dalej... I program się wyłączał... kombinowałem kilkanaście razy i nadal efekt ten sam.
Łącznie bawiłem się z tym całe popołudnie, a efekt mizerny.
Pomoże mi ktoś z tym fantem - bo laik mojego pokroju chyba tego sam nie ogarnie ????
Patrząc na rozmiar płyty wewnątrz można pomyśleć, że mogłoby z tego wyjść coś małego i zgrabnego a wyszedł wielki kloc ![]()
Strony Poprzednia 1 … 16 17 18 19 20 … 56 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → Xiaomi AX3000T - kiedy wsparcie na eko.one.pl?
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc