426

Odp: Xiaomi AX3000T - kiedy wsparcie na eko.one.pl?

Kanał, szerokość pasma i skomplikowane hasło.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

427

Witam serdecznie,

wiadomo może kiedy bedzie aktualizacja snapshota dla  Xiaomi AX3000T z patchem nowego modułu pamięci WinBond?

428 (edytowany przez MiG25 2024-08-20 10:43:47)

Jest od paru dni na snapshocie: https://eko.one.pl/forum/viewtopic.php? … 12#p304712
U Cezarego przy następnym wydaniu.

No chyba ,że bardzo Ci zależy , to może Cezary się zlituje smile

429

marecki_78 napisał/a:

Witam serdecznie,

wiadomo może kiedy bedzie aktualizacja snapshota dla  Xiaomi AX3000T z patchem nowego modułu pamięci WinBond?

A masz taki? Bo wszyscy który kupują np. ali dostają starsze wersje ze starym softem. Nikt jeszcze nie dostał nowego...

430 (edytowany przez marecki_78 2024-08-20 22:17:01)

Cezary napisał/a:
marecki_78 napisał/a:

Witam serdecznie,

A masz taki? Bo wszyscy który kupują np. ali dostają starsze wersje ze starym softem. Nikt jeszcze nie dostał nowego...

Witam serdecznie Tak oczywiście że mam:') to nie jest do końca prawda że wszyscy dostali na starym module pamieci sporo osób już dostało na windbondzie w tym ja. Piszę o ludziach którzy kupowali na aliexpress około dwóch trzech tygodni temu.
Co to softu to w sumie Jeszcze nie sprawdzałem przyznam się bo czekam na wersję ze wsparciem tego modułu

431

Więc będzie przy najbliższych buildach, wersję rozwojową możesz już teraz instalować jak chcesz.

432

Skąd mogę pobrać jakiś starszy i sprawdzony obraz dla AX3000T
Bo na r27123 mam max 144Mbit

433

Użyj nie snapshotów , tylko stabilnego wydania np. od Cezarego.

434

No ten to od Cezarego jest wybitny na ax3000t ,nikt w domu nie marudzi że coś nie działa smile wszyscy mają pełne łacze z netii 1000/600Mbps na swoich klientach, mesh po kablu istna malina.

435

Ok, testuje ją właśnie, mówicie o tej wersji czy starszej ?
Version luci-23.05-SNAPSHOT (r24016-f791ec1f6d)
Date 2024-07-27 10:07:12 UTC
http://dl.eko.one.pl/wyszukiwarka_firmw … er-ax3000t

436

Tak o tej.

437

Dzisiaj mi wykrzaczyło na dobre stabilną wersję 23.05.4 z LUCI (wersja U-boot), router się odpalał w trybie initramfs i nie łykał sysupgrade, udało się go postawić dopiero przez TFTP. Co tu się mogło uwalić tak z dupy?

438

Nie wiemy. Jak byś miał uart podłączony to by to więcej powiedziało.

439

Witam,
koledzy mam pytanie. Akurat nie dotyczy stricte AX3000T, ale ogólnie OWRT. Gdzie mogę znaleźć jakiś tutek odnośnie skonfigurowania jednej sieci na bazie dwóch urządzeń? Mesh/roaming czy jak to się w OWRT nazywa. Szukam i szukam i nie mogę tego znaleźć.

440

Z jednego robisz głupi AP: https://eko.one.pl/?p=openwrt-konfigura … zmaskarady

Mesh to nie ta bajka, fast roaming jak już, o ile naprawdę potrzebujesz: https://eko.one.pl/forum/viewtopic.php? … 18#p290418, ustawiasz ten sam SSID i hasła na obu routerach.

441 (edytowany przez mielcu3 2024-08-22 08:34:06)

A jak z kanałami? Ustawić nie nachodzące? Fastroaming raczej ustawię na obu, ponieważ nachodzą na siebie zasięgiem. Da się ustawić jakieś ACL pod siłę sygnału? Np, jeśli przekroczysz zadaną wartość to przepnij na drugiego? Coś podobnego jak w mikrotiku.

442

Oczywiście, zawsze masz tak robić.

443

mielcu3 napisał/a:

A jak z kanałami? Ustawić nie nachodzące? Fastroaming raczej ustawię na obu, ponieważ nachodzą na siebie zasięgiem. Da się ustawić jakieś ACL pod siłę sygnału? Np, jeśli przekroczysz zadaną wartość to przepnij na drugiego? Coś podobnego jak w mikrotiku.

Dodatkowe pakiety: usteer lub DAWN

444

Dzięki wielkie Cezary. Ostatnie pytanko, kojarzysz może jakiś router/ap ze wsparciem OWRT ale z lanem 2.5gb?

445

Idziesz na https://eko.one.pl/routerdatabase/ zaznaczasz czego szukasz i ci wychodzą. Wszystkich tam nie ma, ale te powiedzmy najważniejsze używane przez ludzi są.

446

Ok. Jeszcze raz, wielkie dzięki.

447

Generalnie z urządzeniami ,które mają porty 2,5GBps jest taki problem , że urządzeń , które mają dwa porty jest raptem 3 i żadne urządzenie (wspierane) nie ma tych portów więcej....

448

Mig25 mi wystarczą 2 apeki z takim ifejsem. Resztę mam zrobioną. Macie jakieś doświadczenia z OpenWISP lub CentriFi?

449 (edytowany przez jaca85 2024-08-23 04:52:31)

Cześć!
Mam problem z ogarnięciem openWRT (sprzet mam dobry do przerobienia), niemniej jednak problem jest z downgrade firmware z 1.0.64.
Po próbie downgrade i zmianie końcówki adresu z 1 na 2 router niby się flashuje, ale po restarcie dalej jest obecne oprogramowanie. Próbowałem xmir-patcherem ale wyskakuje jakiś komunikat odnośnie serwera ssh:
server On port 22
SSH server not respondign

oraz
Unlock Telnet server,
run Telnet server On port 23

No i na tym poległem.

Próbowałem też MIWIFIRepairTool.x86.exe  - ustawiłem co trzeba ustawieniach karty sieciowej w ipv4, wstawiłem plik z firmware 1.0.47, dalej, pokazał się odpowiedni port, dałem na dalej, komunikat restart restart w programie, reset routera i dalej... I program się wyłączał... kombinowałem kilkanaście razy i nadal efekt ten sam.

Łącznie bawiłem się z tym całe popołudnie, a efekt mizerny.

Pomoże mi ktoś z tym fantem - bo laik mojego pokroju chyba tego sam nie ogarnie ????

450

Patrząc na rozmiar płyty wewnątrz można pomyśleć, że mogłoby z tego wyjść coś małego i zgrabnego a wyszedł wielki kloc smile