Temat: Telewizja play now

Witam.
Dostałem login do full opcji tv od playa. Niestety nie wszystkie kanały mogę oglądać ponieważ wyświetla informację abym połączył się z internetem od playa wink a ja mam orange.
Mogę mieć dostęp do lokalizacji internetu play i tam podpiąć jakiś router z openwrt i vpnem tylko czy samo ip z playa wystarczy?

2

Odp: Telewizja play now

Możliwe że tak, bo kwestia pewnie sprawdzania czy z ich sieci wychodzisz.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

3

W tel mam playa numer, zrobiłem hotspota i podłączyłem tiwika przez wifi. Premium programy się pojawiły smile
Raczej nie ma innej metody bez postawienia routera u kogoś kto ma łącze od playa?

4

Raczej nie.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

5 (edytowany przez palibrzuch 2024-05-16 14:53:37)

Właśnie odkryłem, że mój jeden zdalny router połączony z domem poprzez zerotier jest podpięty do internetu playa.
Teraz opiszę jak to wygląda i czy da się coś z tym zrobić.

lok. A
router z openwrt 192.168.2.1 podłączony jako klient po wifi do routera z internetem od play. Na wwan ma adres 192.168.1.248
Adres zerotier mojego routera w tej lokalizacji to 22.22.22.240
lok. dom
openwrt 192.168.4.1, zerotier adres to 22.22.22.29, orange internet

Czy urządzenie o ip w domu 192.168.4.46 może wychodzić adresem ip z lok. A poprzez zerotier ale w ten sposób, że to jest tylko adres ip a dane będzie pobierał z domowego orange? Połączenie z tą lokalizacją nie ma dużej prędkości i myślę że byłoby to za dużo aby przez to puścić tv.

Jeśli cały ruch czyli w rozumieniu dane do tv miałyby lecieć przez zdalny router to musiałbym go postawić w innej lokalizacji i podłączyć się lanem, jest to do zrobienia ale to dodatkowe urządzenie i inna lokalizacja.

edit
Tylko ten adres ma być przekierowany playnow.pl

6

Moim zdaniem najszybciej byłoby przeczytanie regulaminu oferty i sprawdzenie, czy adres IP musi być z Play.

Co do uzyskania adresu IP tylko po to aby połączyć się z internetem aby później ciągnąć internet z innego łącza internetowego korzystając z wcześniej uzyskanego adresu IP (bo tak to zrozumiałem) pozostawię bez odpowiedzi, bo mam wrażenie, że ktoś nie odrobił lekcji.

7

A probowaliscie ustawic dns play na tym playerku? Albo na chwile na routerze?

Dom : router https://i.imgur.com/IuB6Zwy.png | TP-LINK T1700G-28TQ |Zyxel XGS-1210-12 | 6x Ruckus r310 unleashed  + Ruckus icx7150-c12p | Truenas scale 124TB 25Gb| Xpenology 12TB | apc smart ups 750 lcd smile 100Mb/s - 25Gb/s
Podróżne : GL.Inet MT3000  +1TB hdd
Działka : rb260gs 1j wdm 1Gb+ ruckus r310 + nb m5 + kilka kamer ip  + panel 285Wp + lifepo4 12v 60Ah .

8 (edytowany przez palibrzuch 2024-05-18 19:31:23)

Co do lekcji to nigdy takich cudów nie robiłem. Netflix mi lata mimo dzielenia konta na 3 kraje i nie musiałem nic kombinować. Myślałem po prostu, że może ktoś ma takie rzeczy już porobione i chciałem dopytać.
Grzebiąc w pbr wycinało mi kompletnie apkę i uruchamiała się z błędem. Na tym routerze w lokalizacji mam 2 wany i widzę, że czasami w zerotier świeci zapasowe łącze bo wwan rozłącza czasami i wtedy wychodzi też ip z orange a nie play.

Co do regulaminu to nie czytałem, przyznaję się. Po prostu aplikacja wyświetla komunikat abym się połączył internetem od play. Nie wszystkie programy taką ikonę mają.

DNS próbowałem ustawić na tv i nawet nie połączył się z internetem.

Na chwilę obecną aplikacja działa od 2 dni na tv z webos. Długo się uruchamia ale działa.
Przyblokowałem ją adguardem i teraz sam nie wiem czy to przez pbr czy adguard. W sumie w pbr mam wszystko wyłączone.

Adres zablokowany

tracking.playnow.pl

Edit.
Przeczytalem, nie ma tam słowa o internecie innym niż play albo tego nie znalazłem.
Jednocześnie mogą korzystać 3 aplikacje nie licząc dekodera w domu.
Zauważyłem, że tylko te 'lepsze' programy miały ikonę o połączeniu z internetem play, może jest jakiś dodatkowy regulamin tych dodatkowych pakietów, nie wiem. Zadzwonię na spokojnie do nich i podpytam.

9

palibrzuch napisał/a:

Netflix mi lata mimo dzielenia konta na 3 kraje i nie musiałem nic kombinować.

Bo po prostu Netfix na to pozwala i możesz mieć łącznie 3 użytkowników na tym samym koncie.

10

Natflixa mamy na 4 osoby i tylko u mnie i koleżanki która swój dom ma ustawiony jako gospodarstwo nie wyskakują te monity. Na ps, android tv, dongiel z androidem, wszystkim i u mnie też co jakiś czas trzeba ją prosić o potwierdzanie bo ona ma dane tam podane swoje. A na webos, cisza i spokój odkąd to wprowadził netflix, wcześniejszy tv też miałem na webos ale leciwy mocno, nigdy tam nie miałem problemu. Jak na razie tv od play działa choć wczoraj przycięło ale chyba samą apke.

11

A ja napiszę trochę inaczej...
Pomyśl ile tracisz czasu i energii na wpisywanie kodów i innych cudawianek.
Nie czarujmy się 60 zł za plan UHD w Netflix, to obecnie żaden wydatek, zważywszy na pozostałe ceny pozostałych usług i towarów....
A jak już chcesz dzielić, konto, to dopłać te parę złotych do konta dzielonego i po sprawie....

12

To ja Ci napiszę też inaczej....
W 4 literach mam ten netflix. Płacę 15 zł za niego i tam nie ma co oglądać a przede wszystkim nie mam na to czasu. To nawet nie jest warte tych hajsów. Mi na webos działa bez wpisywania czegokolwiek, na androidzie też jest na to patent ale tylko w tel. Tu nie chodzi o kilka złotych. Po prostu nie rozumiesz tego.
Zasadniczo to bez znaczenia, to nie temat o netflixie.
I

13 (edytowany przez lexmark3200 2024-05-20 12:32:52)

Generalnie nigdzie nie ma nic ciekawego. Żeby było coś ciekawego, to trzeba mieć kasę na produkcję.
Prawdą jest, że sam Netflix zachęcał jeszcze jakiś czas temu do dzielenia konta.... Sam sobie strzelając w stopę...
Tylko ja się zastanawiam po co kombinować?
Mnie by kur*Ca brała jakby mi co chwilę ktoś dupę truł żebym mu kody wysyłał....

Wiem. Tj taka nasza narodowa mentalność, że zawsze da radę taniej ????

PS. Mam znajomych, których stać na wycieczki zagraniczne, a jak brałem Skyshowtime za całe 12 zł z hakiem, i Disney to chcieli ze mną dzielić - no błagam... są pewne granice....
Sorry ale tak to z boku wygląda....
Później nie dziwmy się, że nie ma nic ciekawego, jak każdy "orze jak może..." ;-)

14

Czy ja wiem czy dzielenie konto to cebulactwo? Po co dawać im hajs jak mozna na cos innego przeznaczyć, Niby kwoty male ale jak się policzy to tamto siamto to się kwoty zbierają, do tego szukanie co dziś oglądnąć bo to jest na netflixie a na disneyu ,którego nie mam ... Są szczurki hostingi trackery, wyborów mnóstwo.

Kontrargument - masz te dzielonki po znajomych i nie potrzebujesz serwerka w domu, nie trzymasz mediow , ktore raz moze dwa ogladniesz , nie tracis czasu na szukanie po trackerach, nie musisz czekac az sie sciagnie, a ro nie ma lektora/ dubbingu, napisy sa kiepawe, jakosc do bani etc... No i prądu mniej zużywa się.

Dom : router https://i.imgur.com/IuB6Zwy.png | TP-LINK T1700G-28TQ |Zyxel XGS-1210-12 | 6x Ruckus r310 unleashed  + Ruckus icx7150-c12p | Truenas scale 124TB 25Gb| Xpenology 12TB | apc smart ups 750 lcd smile 100Mb/s - 25Gb/s
Podróżne : GL.Inet MT3000  +1TB hdd
Działka : rb260gs 1j wdm 1Gb+ ruckus r310 + nb m5 + kilka kamer ip  + panel 285Wp + lifepo4 12v 60Ah .

15 (edytowany przez lexmark3200 2024-05-20 13:16:23)

Nie mówię, że to cebulactwo, ale 13zl jeszcze dzielić? No sorry tj zgrzewka piwa.....
Tępą żyletkę też ostrzycie?? Pewnie też się da tongue