Co do lekcji to nigdy takich cudów nie robiłem. Netflix mi lata mimo dzielenia konta na 3 kraje i nie musiałem nic kombinować. Myślałem po prostu, że może ktoś ma takie rzeczy już porobione i chciałem dopytać.
Grzebiąc w pbr wycinało mi kompletnie apkę i uruchamiała się z błędem. Na tym routerze w lokalizacji mam 2 wany i widzę, że czasami w zerotier świeci zapasowe łącze bo wwan rozłącza czasami i wtedy wychodzi też ip z orange a nie play.
Co do regulaminu to nie czytałem, przyznaję się. Po prostu aplikacja wyświetla komunikat abym się połączył internetem od play. Nie wszystkie programy taką ikonę mają.
DNS próbowałem ustawić na tv i nawet nie połączył się z internetem.
Na chwilę obecną aplikacja działa od 2 dni na tv z webos. Długo się uruchamia ale działa.
Przyblokowałem ją adguardem i teraz sam nie wiem czy to przez pbr czy adguard. W sumie w pbr mam wszystko wyłączone.
Adres zablokowany
tracking.playnow.pl
Edit.
Przeczytalem, nie ma tam słowa o internecie innym niż play albo tego nie znalazłem.
Jednocześnie mogą korzystać 3 aplikacje nie licząc dekodera w domu.
Zauważyłem, że tylko te 'lepsze' programy miały ikonę o połączeniu z internetem play, może jest jakiś dodatkowy regulamin tych dodatkowych pakietów, nie wiem. Zadzwonię na spokojnie do nich i podpytam.