Temat: BPI-R3 - miejsce instalacji OpenWrt oraz późniejsze aktualizacje
Jestem początkującym użytkownikiem BPI-R3 i zastanawiam się gadzie najlepiej zainstalować OpenWrt. Możliwości jest kilka. Najprościej chyba wrzucić na kartę SD ale czy to najlepsza opcja ? Czytam o tym sporo ale dalej temat jest dla mnie nie do końca zrozumiały. Gdzie Wy macie postawiony system - w pamięci NOR, NAND, eMMc czy SD ? Ja kierując się jakim poradnikiem rozszerzyłem sobie eMMC i tam wrzuciłem OpenWrt. Niby wszystko działa jednak nie robiłem jeszcze żadnej aktualizacji.
I tutaj kolejne pytanie - jak ma się miejsce instalacji do późniejszych upgradów ?
Widzę, że aktualizację obrazów wychodzą bardzo często:
2024-02-10
- aktualizacja obrazów OpenWrt 23.05-SNAPSHOT
Jakie zmiany one przynoszą ? Czy to tylko aktualizacja pakietów, które widzę u siebie w "Software" ?

W tutejszym FAQ wyczytałem, że snapy nie są dla początkujących dlatego ich nie tykałem ale w ostatnich dniach w "Nadzorowany Sysupgrade" pojawiła się opcja (grubszej ?) aktualizacji:

Boje się ją odpalać i najpierw pytam Was czy nie rozwalę sobie czegoś ? Jak do tego podejść ?
Będę wdzięczny za info bądź link gdzie mogę się dokształcić na temat aktualizacji OpenWrt.