Temat: sponsorblock blokowanie reklam YouTube

https://github.com/nichobi/sponsorblockcast

Czy zadziała instalacja na openwrt, czy ktoś z użytkowników zetknął się z tematem?

2

Odp: sponsorblock blokowanie reklam YouTube

To jest dla chromecasta, do blokowania reklam na yt wyświetlanych na chromecaście.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

3

Doprecyzuje pytanie.
Oprogramowanie z linka instaluje się na "jakimś" linuxie w tej samej sieci gdzie działa chromcast i pomijanie reklam jest sterowane z "jakiegoś" linuxa w tej samej sieci. I tu moje pytanie czy ktoś próbował odpalić to na openwrt jako, że to "jakiś" linux.

Teoretyczny przykład użycia: sponsorblock na routerze i brak reklam na przystawce Android TV kiedy córka ogląda bajki.

4

Ok, więc jednak chcesz na chromecasta. Na openwrt nie ma programu go-chromecast, którym skrypt steruje. Jak uda Ci się goskompilować to może całość zadziała.

5

https://github.com/yuliskov/SmartTubeNext

Zainstaluj na przystawce z androidem w opcjach włącz sponsorblock, ciesz się brakiem reklam smile

6

Jako niezbyt jeszcze obeznany w temacie zapytam co zrobić aby nie mieć reklam w YT (oprócz wykupu subskrybcji) na przeglądarce w windowsie ?
YT już o byle adbocka krzyczy

Na innych stronach np  Speedtest Ookla nie mam choć od momentu posiadania routera z OpenWRT nie było kiedy bardziej tego sprawdzić

7

Adblock w przeglądarce. Yt już dawno nie ma reklam z innych domen, więc blokowanie po domenach nie jest skuteczne i możliwe do zrobienia.

8

Cezary napisał/a:

Adblock w przeglądarce.

No to dziwne bo musiałem wszystkie dodatki wyłączyć żeby część filmów itp wyświetlić

Włączyłem dodatki ponownie tylko nie pamiętam z czym to najdłużej walczyłem aż przypomniałem sobie że Enchancer YT też blokuje reklamy i po odchaczeniu go YT przestał krzyczeć

Zaraz trochę poganiam po YT to się okaże

9

Jakoś od niedawna YT zaczął u mnie krzyczeć na blokery i to nie zawsze
Na razie włączyłem wszystkie dodatki plus to co ma Openwrt i jest fajnie Z części muszę zrezygnować bo się dublują a obecnie używam starego sprzętu więc i tak muszę odchudzić przeglądarkę

10

To nie dziwne. YT walczy z blokerami, więc to właśnie jest skutek tego. Ale wracając do tematu - adblokiem na openwrt/pihole/adguard już od dawna nie zablokujesz reklam na YT i jedynym rozwiązaniem są adblocki przeglądarkowe, o ile jeszcze działają bo jak napisałeś - niektórym już nie działa.

11 (edytowany przez Andrzejz78 2023-11-16 17:51:23)

To jakoś randomowo jest bo dziś trafiłem na dzień dobry na komunikat

https://obrazki.elektroda.pl/9604928100_1700153290_thumb.jpg

Jakiś czas było ok