Odp: Gargoyle 1.14.x
Pakiety usb-modeswitch comgt chat uqmi i ich zależności. Czy się zmieści to już musisz sprawdzić samodzielnie. I nie instaluj nic więcej bo zaraz zapcha się flash.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → Gargoyle 1.14.x
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 … 12 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Pakiety usb-modeswitch comgt chat uqmi i ich zależności. Czy się zmieści to już musisz sprawdzić samodzielnie. I nie instaluj nic więcej bo zaraz zapcha się flash.
Dziękuję za pomoc. Informacyjnie, po zainstalowaniu powyższych pakietów (pakiet chat był już zainstalowany), modem działa i mam dzięki temu dostęp do internetu na działce. Zostało około 110 KB miejsca ale zainstalowanie dodatku 3g info przepełniło już flash. Mam jeszcze pytanie czy na wersji 1.14 mogę zrobić na moim WDR3600 extroot i jeśli tak to czy poradnik dostępny pod adresem https://eko.one.pl/?p=openwrt-externalroot jest pod tym względem aktualny?
Tak, robisz ręcznie extoota, bo gui do tego nie ma w tym modelu. A później możesz instalować co tam już chcesz.
czy jeśli obraz OpenWrt 23.05-SNAPSHOT, r23310-680a4c7e12 działa na Machine: Linksys WRT1900ACS
można się spodziewać nowszego Gargoyle niż 1.13 na ten sprzęt
Obecnie nie. Gargoyle 1.14 oparte jest o openwrt 22.03, a tam te modele są wyłączone. A nowej wersji gargoyle opartej o 23.05 jeszcze nie ma.
badziewiak napisał/a:Czy jest szansa na wrt3200acm?
Nie, ponieważ w openwrt 22.03 zwalona jest obsługa switcha dla tych urządządzeń.
Czy ma to związek ze zgłaszanym przeze mnie problemem nieblokowania urządzeń w firewall?
Switch zachowuje się jak hub i wszystkie pakiety lecą po wszystkich portach a nie powinny.
W ostatnim gargyole nie działa flow offloading z połączeniem pppoe.
W ostatnim gargyole nie działa flow offloading z połączeniem pppoe.
Może nie działać. pppoe w ogóle nie mało od początku wsparcia dla flow offloadingu, a na dodatek to jest openwrt 22.03.
Rozumiem, chyba nawet jest otwarty na to ticket i może nawet już rozwiązany, ale tak dla informacji w 1.13 działa pppoe z flow offloading (może tylko przez przypadek).
Cześć Cezary. Czy będzie Gargoyle 14 na Cudy x6, skoro jest na openwrt 22.03?
Cześć Cezary. Czy będzie Gargoyle 14 na Cudy x6, skoro jest na openwrt 22.03?
Cześć pyra73, obrazy dla Cudy X6 są dostępne od samego początku: https://dl.eko.one.pl/firmware/?version … id=cudy_x6
Nie ma tylko rozróżnienia v1/v2 bo to pojawiło się już po kompilacji tych obrazów.
No właśnie chodzi o Cudy x6 V2. Czy ten obraz będzie pasował?.
Nie, różną się wielkością flash.
To jeszcze jedno pytanie, czy do v2 jest możliwe gargoyle 14?.
Tak, będzie wraz z następnymi kompilacjami.
Ok. Dziękuję.
Cześć Cezary. Po zainstalowaniu Gargoyle 14 na x86 prędkość pobierania spadła do połowy możliwości. Przez jakiś czas nie mogłem dojść przyczyny. Okazało się, że załączenie serwera wirguard powoduje ten problem. Czy jest może jakieś rozwiązanie tego problemu. Nadmienię, że na gargoyle 13 nie było tego problemu.Dodam, że mam internet 1Gbit i po załączeniu wireguarda prędkość spada do około 500Mbit. Wysyłanie około 940Mbit w obu przypadkach takie samo.
Ale co robisz, włączyłeś tylko serwer wiregarda i ci prędkość natowania przez lan spadła o połowę?
Dokładnie tak. Wyłączenie wireguarda powoduje powrót do normy. Wygląda to tak, jakby wireguard rezerwował sobie połowę łącza.
Zrób top jak masz włączony serwer i zobacz jakie masz obciążenie oraz jak jest z przerwaniami.
Obciążenie zerowe, a o co chodzi z tymi przerwaniami?.
Na górze top'a jest coś takiego:
%Cpu(s): 0.0 us, 5.7 sy, 0.0 ni, 94.3 id, 0.0 wa, 0.0 hi, 0.0 si, 0.0 st
id to idle, jeżeli coś innego będzie dochodziło do większych liczb do się nie wyrabia. A jeżeli wszystko jest ok to zgłaszaj na https://github.com/ericpaulbishop/gargoyle/issues bo pierwszy raz widzę i słyszę że samo włączenie wireguarda spowodowało spadek przepustowości.
Cpu 0% usr 0% sys 0% nic 99% idle 0% io 0% irq 0% sirq. Czyli problem z systemem?. Jeśli chodzi o zgłolszenie, to u mnie słabo z angielskim, i będzie problem.
0% usr 0% sys 0% nic 99% idle 0% io 0% irq 0% sirq. Czyli problem z systemem?.
Zgłaszaj, problem, może ktoś się z tym spotkał.
PS. Weź wersję z gargoyle-router.com, ustaw tak samo jak masz teraz ustawione i zobacz ile będzie.
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 … 12 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → Gargoyle 1.14.x
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc