Odp: co kupić, sieć w domkach, tanie routery
Okresl też, czy ma byc nowy z fabryki, czy na fakturę, aby w koszty wliczyc.
Bo te netgeary R6220 mozna kupic na fakturkę uzywki.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Sprzęt / Hardware → co kupić, sieć w domkach, tanie routery
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Okresl też, czy ma byc nowy z fabryki, czy na fakturę, aby w koszty wliczyc.
Bo te netgeary R6220 mozna kupic na fakturkę uzywki.
...
Wszystko rozbija sie o to co kupić. I na to pytanie nie otrzymałem odpowiedzi. W tytule jest tani router, który by pozwalał używać najnowszy obecny system.
Jakbyś wyskoczył z tą kwotą ze 3 lata temu to może byłoby więcej sprzętu.
Zachowujesz się jakby Ciebie rozhibernowali z poprzedniej dekady i nagle zonk, że 100 zł to za mało ![]()
Najnowszy system z natury potrzebuje więcej RAMu więcej Flasha bo się zwiększył, a stare sprzęty tego nie mają.
Kiedyś instalowałem Windowsa 95 na kompie z 256 MB RAM i dyskiem 2 GB i jeszcze było miejsce
Ale na współczesny Windows to jak się domyślasz jest to zbyt słaby sprzęt.
Tak samo jest z routerem którego szukasz.
Jedynie zostaje "kastrat" R6220. Bierz póki są bo już nic lepszego nie będzie w kwocie do 100 zł
Zostawcie chłopaka, bo z daleka widać, że to jakiś "Janusz" biznesu. Pewnie dostał wycenę od jakiejś lokalnej firmy na ogarnięcie tematu, ale rodzinny "informatyk" mu powiedział, że "łooooo panie, w uja cie robio, że tyle pieniądza chco"
To się da taniej zrobić. Mówię ci, mam w domu router z tym openwrt i zapirdala. Stówkę za niego dałem.
Tak to widzę, jak czytam ten wątek
i tak jak Cezary napisał. Na takich odległościach nie da się tego w ten sposób podrutowac.
Cezary napisał/a:Nie mam dla ciebie żadnej propozycji na nowy router na 100zł.
Dziękuję za informację.
Chyba się pośpieszyłeś
promocja
https://www.x-kom.pl/p/500980-router-xi … -n-ac.html
teraz będzie wyścig ile da się kupić
@Hllw
Zanim wyciągniesz jakąś odpowiedź to najpierw napisz jakie było Twoje podejście do chińczyków i dlaczego dostałeś taką odpowiedź
Cezary napisał/a:Cezary napisał/a:TP-Link AX53U jest w sklepach, jakieś 270zł.
To jest zła rada? Czy za drogi?
310zł https://www.ceneo.pl/124863410 to jest za drogo 3.1 razy.
Zastanawiałem się nad Xiaomi ale to chińczyk i nigdy nie mam pewności jaki model kupię. A cena jest ok 100zł.
Zatem tak. Jest za drogi.
Hllw napisał/a:Cezary napisał/a:Nie mam dla ciebie żadnej propozycji na nowy router na 100zł.
Dziękuję za informację.
Chyba się pośpieszyłeś
promocja
https://www.x-kom.pl/p/500980-router-xi … -n-ac.htmlteraz będzie wyścig ile da się kupić
Załóżmy, że w sklepie są darmowe routery, które są najlepsze na świecie, więc spełniają Twoje kryterium wyboru... ale co z tego skoro nikt nie wie o co Ci chodzi poza tym, że router ma kosztować poniżej 100zł.
Określ budżet jakim dysponujesz, bo jeżeli 100zł to jest wszystko co masz i chcesz zasięgu wifi prawie na 1km. za 100zł to jak już znajdziesz takie rozwiązanie to daj znać. Pewnie nie jeden będzie zainteresowany.
@Hllw
Zanim wyciągniesz jakąś odpowiedź to najpierw napisz jakie było Twoje podejście do chińczyków i dlaczego dostałeś taką odpowiedź
sam nawet zacytowałeś, 310 zł to 3 razy za dużo
ech , czytanie ze zrozumieniem kuleje w narodzie.
Wydaje się, że krótka lista to 5-6 modeli. Liczyłem na marudzenie i opinie o routerach a widzę, że wolicie prywatne wojenki wszczynać. Dziwne forum.
mar_w napisał/a:@Hllw
Zanim wyciągniesz jakąś odpowiedź to najpierw napisz jakie było Twoje podejście do chińczyków i dlaczego dostałeś taką odpowiedźsam nawet zacytowałeś, 310 zł to 3 razy za dużo
ech , czytanie ze zrozumieniem kuleje w narodzie.Wydaje się, że krótka lista to 5-6 modeli. Liczyłem na marudzenie i opinie o routerach a widzę, że wolicie prywatne wojenki wszczynać. Dziwne forum.
1. Może u Ciebie kuleje czytanie ze zrozumieniem, a to że jesteś częścią narodu to po części masz rację.
2. Zacytowałem cały post, ale nie chodziło o te 310 zł i nie strugaj głupa.
Chodziło o to żebyś mógł łatwo znaleźć to co sam napisałeś i do czego z wyprzedzeniem nawiązałeś.
Tłustym drukiem w moim poście była Twoja ważna opinia o chińskich routerach:
Zastanawiałem się nad Xiaomi ale to chińczyk i nigdy nie mam pewności jaki model kupię.
No to skoro nie masz pewności, to Ci Cezary odpisał, że już nic nie zaproponuje nowego ze sklepu poniżej 100 zł.
A Ty wyskakujesz, że przecież są.... Xiaomi. ![]()
Chronologia postów + logiczne myślenie to podstawa w ocenie samego siebie.
3. Forum nie jest dziwne tylko pomocne o czym przekonało się wiele osób oraz ja.
Mając obawy co do chińskich routerów oczekiwałeś innych 5-6 propozycji, wspieranych przez Openwrt, nowych, poniżej 100 zł w dzisiejszych czasach, o dużym zasięgu?
To że czasem będzie jakaś promka na jeden model to nie znaczy, że ta "jaskółka" uczyni wiosnę i urodzaj w sklepach.
Na koniec moje życiowe spostrzeżenie.
Dużo śmieciowych routerów już dawno zakończyłoby swój żywot ale gdy pojawiło się wsparcie Openwrt to każdy jeszcze męczy biedaka.
Dodatkowo, tym cudownym sposobem ceny złomów szybują w górę.
Głowa do góry i nie ma co się obrażać na forum bo https nic złego Ci nie zrobił ![]()
A ja kończę z przesłaniem: Kupuj Xiaomi!
Za 1700 jest najtańszy jednoportowy gpon olt na Ali, do tego końcówki jakieś, trochę światłowodów i jest sieć pewna. Wyjdzie drożej ale jakość prima sort.
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
eko.one.pl → Sprzęt / Hardware → co kupić, sieć w domkach, tanie routery
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc