smereka napisał/a:ookris napisał/a:Do tego będzie podłączona w sumie jedna lub dwie kamery do monitoringu i tyle. Także przeszył danych będzie niewielki bo nagrania będą zapisywane na kartach pamięci zamontowanych w kamerach.
Ee to do tego przy widoczności optycznej ja bym szedł po kosztach. Dwa używane wndr4300 gdzieś z olx wyczajone czasami nawet coś koło 50zł można wyhaczyć. Patroszymy płytę główną, wsadamy do hermetycznej puszki np. firmy kradex. Do nich CezareOs i ognia. Mam tak w jednej lokalizacji 2 kamery obrobione. Odległość 50m i pomimo, ze netgear ma dookoólne i 2,4 i 5GHz to spina mi się super oczywiście na 5 to chodzi. Działa ponad rok stabilnie.
Tylko, że:
1. Nie za bardzo lubię takie „rzeźbienie na produkcji”
2. Ma to działać w warunkach „na dworze” przez cały rok
3. To nie moja instalacja tylko dla mojego ojca, czyli musi być do bólu prosta + pkt. 2 + możliwie łatwa do diagnostyki
Zastanawiałem się nad tego typu rozwiązaniem na początku ale z uwagi na powyższe 3 punkty pomysł upadł.
No i chyba raczej na pewno zdecyduje się na Ubiquiti NanoStation Loco M2. Ładne, względnie dyskretne, proste w montażu, cena ok, renomowana firma.
WinISO.pl - Archiwum polskich wersji systemów Windows, Windows Serwer i Office