Odp: Dziwne zachowanie WiFi 5Ghz
Generalnie nie powinno tak flapować. Wgraj oryginał i zobacz czy radio działa poprawie.
Taki jest ostateczny plan, tylko musze pobrac obraz i narzedzie.
Na chwile obecną w logach cisza po ponad 2h, nic więcej nie pluje siedzi cicho jedynie...
nf_conntrack: default automatic helper assignment has been turned off for security reasons and CT-based firewall rule not found. Use the iptables CT target to attach helpers instead.
Jeszcze jutro wykonam finalne testy i jak dalej lipa to zostaje pierwotny fw. A jak i tu będzie źle to wymiana na inny.
Póki co jeszcze trochę pozmieniałem ustawienia interfejsów i przyglądam się z bliska co robi android z siecią. Ogólnie to nic nadzwyczajnego.
Interfejsy są up, podstawowa tabela jest wskazana poprawnie z interfejsem. Netmaska się prezentuje trochę nie tak ale to raczej przekłamanie. Netstat tez nie pokazuje żadnych dziwnych połączeń.
Jedyne co rzuciło mi się w oczy to usilne dodane adresy v6 na dwóch interfejsach pomimo że od strony owrt wszystko z v6 blokowane/wyłączone. Dla wifi dodałem izolacje klientów, wyłączyłem wmm, zmniejszyłem moc na 10mW, z ręcznych ostawień dałem dhcp... pewnie guzik to da ale android jakimś cudem zgubił nagle te ipv6. Na logikę nie powinno to mieć żadnego wpływu na zachowanie łączności.