Temat: python
na openwrt 21 nie ma już pythona2 - czy jest możliwość samodzielnej kompilacji pythona2 na OpenWrt 21.02.1 ? ![]()
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Inne → python
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
na openwrt 21 nie ma już pythona2 - czy jest możliwość samodzielnej kompilacji pythona2 na OpenWrt 21.02.1 ? ![]()
Można, tylko po co? W czym ci przeszkadza python3?
cały czas zastanawiam się czy z BpiR3 zrobic router czy serwer czy router +serwer , przetestowałem troche i na amrbiamie uruchomiłem wszystko co jest mi potrzebne - ale gdy bedę chciał zrobić router to wole openwrt i teraz sprawdzam czy mogę przenieść to co potrzebuję , miedzy innymi jest motionEye które się nie przepisało jeszcze na python3 . Przetestowałem tez dockera - ale to jakoś dziwnie działa , niby mamy wszystko od razu , ale wymaga to pózniej pewnej dodatkowej konfiguracji . Dla przykładu podam nextclud uruchomiony na armbian działa w miare sprawnie , na openwrt docker działa bardzo ociężale . Na armbian dla porównania uruchomiałem jeszcze na innym porcie apache2 galarie w php żeby porównać
szybkość nextclud vs galeria - i prosta galeria działa minimalnie szybciej , ale nextclud daje tu mega wiesze możliwości - testowane z wanu .
Wracajac do tematu potrzebuję pythona2 zeby uruchomić motionEye , czyli mam właczyć jakieś repo do kompilacji czy jakoś ręcznie mam to dodac do fedsów ??
Raczej przenieść makefile z poprzedniej wersji i po prostu skompiluj pakiety.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
eko.one.pl → Inne → python
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc