1

Temat: python

na openwrt 21  nie ma już pythona2   -  czy jest możliwość  samodzielnej kompilacji  pythona2   na  OpenWrt 21.02.1     ? hmm

2

Odp: python

Można, tylko po co? W czym ci przeszkadza python3?

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

3

cały czas zastanawiam się czy z BpiR3 zrobic router czy serwer  czy router +serwer   , przetestowałem  troche  i na amrbiamie  uruchomiłem  wszystko co jest mi potrzebne - ale  gdy bedę chciał zrobić router to wole openwrt  i teraz  sprawdzam  czy  mogę przenieść  to co potrzebuję  , miedzy innymi  jest  motionEye  które  się nie przepisało jeszcze na python3 .   Przetestowałem tez dockera  - ale  to jakoś  dziwnie działa , niby  mamy wszystko od razu  , ale wymaga to pózniej pewnej dodatkowej konfiguracji .  Dla przykładu podam nextclud uruchomiony na armbian  działa  w miare sprawnie  , na openwrt docker  działa bardzo ociężale .  Na armbian  dla porównania  uruchomiałem  jeszcze na innym porcie apache2  galarie  w php  żeby porównać 
szybkość  nextclud   vs  galeria  - i prosta galeria działa minimalnie szybciej   , ale nextclud  daje  tu  mega wiesze możliwości  - testowane z wanu  .
Wracajac do tematu potrzebuję  pythona2 zeby uruchomić motionEye , czyli  mam właczyć  jakieś repo  do kompilacji  czy  jakoś  ręcznie  mam to dodac do fedsów  ??

4

Raczej przenieść makefile z poprzedniej wersji i po prostu skompiluj pakiety.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.