Temat: Jaki sprzęt do mesh\w_dupie_co_oby_działało!
Dzień dobry,
Sorry za temat, jak na pierwszy post to już w ogóle bana się spodziewam ale zirytowany jestem... a w moim wieku nerwy już fizycznie czuć.
Mam dom i kawałek działki - może z 1000 m2. Dom po parterze ok 90 m2. Szukam "normalnego" rozwiązania stabilnego przełączania się między punktami dostępowymi sieci wifi - na tyle, żeby rozmowy przez orange wifi calling czy jak to się zwie nie zrywały po przełączeniu między urządzeniami dostępwymi.
Kupiłem w pyte drogiego Orbi Netgear`a. Router i satelita. Działa to znośnie ale brakuje mi co najmniej jednej satelity - krew mnie zalewa ile to kosztuje i jak jest dostępne - masakra jakaś - do tego kupujesz router z satelitą i router nie może robić za satelite!! Ciężko kupić osobno albo 500 zł min za używkę. To jest chore. Dmuchanie w pupę bez wazeliny.
Poszedłem w Mikrotika - zacny sprzęt, routera innego nie chcę ale jego Capsman to żenada... to nie działa. Blado wypada Wifi - w sensie przełączania - z omawianym Orbi.
Mam openWRT na ACS1900 Linksysa - chodzi fajnie, szybko i stabilnie - stąd pomysł żeby z OpenWRT podziałać - polecicie jakiś sprzęt do moich wymagań - tak - kasa robi różnicę - już tyle wydałem na WiFi że teraz zanim kupię to chcę dobrze sprawdzić bo miejsca na sprzęt w garażu już nie mam ![]()
Nie musi grać z ASC1900 - mogą być inne sprzęty - do 250 zł sztuka sądzę, no chyba że ktoś powie jak dasz tyśka to łojezu - pewnie wtedy dam radę i tyśka.
Ktoś o Xiaomi ax3600 wspominał ale cena trochę się robi przy 3 czy 4sztukach.
Na co warto spojrzeć?
Czy jednak z tego gównianego Orbi korzystać którego wifi jednak chodzi Ok.... i kupić satelite dodatkowo?
Pozdro, szczególnie dla Adminów,
Krzemo